„Rinocerii” – premieră la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

Teatrul Tineretului prezintă premiera spectacolului Rinocerii de Eugène Ionesco, în regia lui Radu Iacoban, duminică, 28 mai, de la ora 19:00, la Sala Mare. Prin spectacolul creat la Teatrul Tineretului se dorește punerea unor întrebări asupra unei lumi modelate de suprapunerea spațiului virtual cu realitatea concretă. Este în plină expansiune o nouă societate, dominată de homo digitalis, în care utilizarea tehnologiilor digitale devine pe zi ce trece un factor tot mai influent în relațiile sociale.

În acord cu viziunea lui Ionesco, acest spectacol este menit a fi un antidot contra infestării societății cu ură și un tonic pentru fortificarea gândirii critice, într-o lume tot mai scindată, în care de multe ori, convingerile de grup nu sunt bazate pe judecăți, ci pe impulsuri și interese. Închistarea în clișee poate deveni oricând agresivă.

Spectacolul este realizat în regia lui Radu Iacoban, fiind bazat pe traducerea lui Vlad Russo și Vlad Zografi. Scenografia îi aparține lui Tudor Prodan, muzica – Aidei Šošić, partea de lumini fiind realizată de Lucian Moga. Joacă: Mircea Postelnicu, Florin Hrițcu, Nora Covali, Elena Popa, Daniel Beșleagă, Dragoș Ionescu, Corina Grigoraș, Cătălina Eșanu, Andrei Merchea-Zapotoțki, Emanuel Becheru.

Spectacolul Rinocerii se va juca și în datele de 4, 10, 11 și 18 iunie.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici