Retrospectivă Ştefan Câlţia în noul sezon expoziţional de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Ştefan Câlţia / Monştrii războiului (Ucraina)

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) lansează joi, 8 decembrie, noul sezon expoziţional cu retrospectiva Ştefan Câlţia, retrospectiva Ion Grigorescu, 400 de portrete de Vasile Mureşan-Murivale, o serie de fotografii Polaroid ale lui Charif Benhelima, expoziţia „Leviathan” – un proiect multi-disciplinar care combină depozitele de artă cu zone de expunere temporară şi activităţile educaţionale.

Vor fi zece expoziţii, dispuse pe cele cinci niveluri ale muzeului, în spaţii expoziţionale şi spaţii alternative. Accesul în clădire va fi posibil începând cu ora 19.00 până la ora 22.00, iar în interior evenimentul se prelungeşte până la ora 23.00, anunţă reprezentanţii MNAC, potrivit News.ro.

MNAC a pregătit: o expoziţie de fotografie a lui Dani Ghercă; o instalaţie melancolică semnată de către Dorina Horătău, expertă în instrumentarea plastică a elementelor naturale; retrospectiva Ion Grigorescu, probabil cel mai important artist vizual în viaţă din România; expoziţia „Leviathan” – un proiect multi-disciplinar care combină depozitele de artă cu zone de expunere temporară şi activităţile educaţionale; retrospectiva Ştefan Câlţia, surpriza sezonului, o expoziţie care oferă o imagine nouă, neaşteptată a acestui pictor consacrat, prezent acum şi cu excepţionala sa operă grafică; cele 400 de portrete create de artistul Vasile Mureşan – Murivale; o instalaţie site-specific (pictură şi desen) a artistei Ana Maria Micu; o serie de fotografii Polaroid ale lui Charif Benhelima, în care abordează teme ca memoria şi uitarea, politicile de reprezentare, identitate şi dezrădăcinare, în Auditorium.

De asemenea, o nouă expoziţie colectivă a studenţilor şi absolvenţilor Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, va fi deschisă în spaţiul Dialog, iar pe scara interioară publicul va revedea „Urban Steps”, primul proiect complex de Urban & Street Art, curatoriat şi găzduit de o instituţie muzeală de artă din România.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici