Retro Party la Eforie Colorat. Sorin Lupașcu deschide vara în cel mai mare cinema în aer liber de la Marea Neagră

Eforie Colorat, powered by Kaufland România, propune peste 200 de evenimente ce sunt găzduite pe toată durata verii (1 iulie – 1 septembrie) de Grădina Cinemascop din Eforie Sud.

Valuri, soare și vederi de la mare, din veri în care visurile călătoreau cu BTT, iar aventura începea cu Radio Vacanța! Sorin Lupașcu pornea cândva din Costinești cu un rucsac în spate, în care înghesuia, de-a valma, amintiri de la Ring și din Disco CH, benzi de magnetofon, cabluri, microfoane și emoțiile miilor de tineri care ascultau cândva muzică bună doar la discotecă. 

După un drum de film, presărat cu premiere, vernisaje și, mai ales, cu întâlniri RetroParty, Sorin Lupașcu ajunge la început de iulie la Eforie Sud, pentru deschiderea unui nou sezon în Hub-ul Internațional de Artă Contemporană Eforie Colorat. Un DJ iconic evocă la Cinemascop simboluri din istoria emoțională recentă, cu role BASF pe pupitrul cu magnetofon Rostov, cu globuri disco și glam ‘80 cu Stela Enache, Savoy, C. C. Catch sau Modern Talking. 

„Ce poți să-ți dorești mai mult, atunci când dansezi, decât să auzi, în pauze, valurile mării? Începeam cândva vara cu tineri care abia așteptaseră să termine școala ca să se distreze, să-și facă noi prieteni, să învețe pași de dans, să evadeze din liniștea sinistră care ne apăsa atunci pe toți. Au trecut anii, dar bucuria a rămas aceeași. Încep încă un sezon pe litoral, de această dată într-o conjunctură pe care nici nu o visam înainte de 1990 – proiecții cinematografice, sute de tineri bine informați în domeniul muzical și amatori de cinema, echipe de organizare pe care nici nu bănuiam că le-am putea cunoaște vreodată… ” (Sorin Lupașcu, prezentator discotecă)

Accesul la evenimentele incluse în programul acestei ediții este liber.

Mai multe informații despre festival vor fi publicate pe site-ul evenimentului, precum și pe paginile oficiale ale acestuia.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici