Reprezentanții naționale ale spectacolului „N-am văzut nimic”, parte din #HELP – un proiect cu și pentru tineri

Asociația Arte dell’Anima implementează în perioada august-noiembrie 2023 proiectul educațional-cultural #HELP, proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Acces universal la servicii de informare, educare & consiliere

Proiectul #HELP are ca scop promovarea conștientizării afecțiunilor psihice prin asigurarea accesului universal la servicii de informare, educare și consiliere în rândul tinerilor. Proiectul oferă cadrul de reflecție pentru implementarea unor acțiuni culturale care facilitează întâlnirea dintre echipa artistică, experții din domeniul medical și publicul participant, prin discuții și dezbateri pe tema depresiei.

Implicarea participativă a tinerilor în analizarea cauzelor depresiei prin intermediul unor produse culturale non-formale și abordări interdisciplinare are ca miză sensibilizarea tinerilor asupra efectelor acestui fenomen, recunoașterea persoanelor în nevoie și îndrumarea acestora către ajutor de specialitate.

Spectacolul „N-am văzut nimic”

În cadrul proiectului, vor avea loc șase reprezentații ale spectacolului „N-am văzut nimic” de Andreea Tănase, regia Mara Oprea, spectacol selectat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2023, modulul FNT Educațional, astfel: două în București – la Teatrul Excelsior, co-producătorul spectacolului, una la Ploiești – la Teatrul „Toma Caragiu”, una la Giurgiu – la Teatrul „Tudor Vianu”, una la Buzău – la Teatrul „George Ciprian” și una la Caracal – la Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban”. Colaborarea permanentă a acestor teatre cu instituții de învățământ și atragerea adolescenților prin spectacole și programe dedicate lor, ne-au determinat să-i alegem ca parteneri. 

Motivați de motto-ul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă pentru ODD3 – Sănătate și Bunăstare: „Sănătatea nu reprezintă totul, dar fără sănătate nimic nu contează” (Schopenhauer), Asociația Arte dell’Anima aduce în fața publicului o temă de maximă relevanță la nivel național și internațional. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici