Regizorul Ruben Östlund va fi președintele Festivalului de Film de la Cannes

foto: Ruben Östlund / J. Saget / AFP

Regizorul suedez Ruben Östlund, de două ori laureat al Palme d’Or, va fi preşedintele juriului celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

El îl va prelua atribuţiile de la actorul francez Vincent Lindon, care, împreună cu juriul său, i-a acordat Palme d’Or pentru filmul Triangle of Sadness. De asemenea, cu cinci ani mai devreme câştigase prestigiosul premiu cu The Square.

„Sunt fericit, mândru şi smerit că mi se încredinţează onoarea de a prezida juriul Festivalului de Film de la Cannes în acest an. Niciun alt loc din lume nu trezeşte o asemenea dorinţă de cinema atunci când cortina se ridică la un film aflat în competiţie”, a declarat cineastul în vârstă de 48 de ani.

Östlund va trebui să aleagă Palme d’Or dintre cele douăzeci de filme aflate în competiţie, care urmează să fie anunţate în curând.

În 2017, a făcut publicul de la Palais des Festivals din Cannes să strige de bucurie când a câştigat Palme d’Or pentru The Square. Pentru acest film, el i-a avut alături pe Elisabeth Moss (Mad Men), britanicul Dominic West (The Wire) şi danezul Claes Bang, care deţine rolul principal. Cinci ani mai târziu, obţine un nou Palme d’or cu Triangle of Sadness, o satiră despre cei superbogaţi şi lux.

Festivalul de Film de la Cannes, considerat drept unul dintre cele mai mari din cinematografie, va avea loc în perioada 16 – 27 mai pe Croazetă, la 50 de ani după compatrioata sa Ingrid Bergman.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici