Redefinirea spațiilor publice din Bulgaria, Serbia și România prin artă. Se lansează proiectul BSBSA 

Proiectul BSBSA (Belgrad Sofia București Street Art) prezintă practici moderne de artă în spațiul public din Bulgaria, Serbia și România, cu o misiune clară: să stimuleze crearea și circulația artei europene în Peninsula Balcanică. Pentru a realiza acest lucru, proiectul BSBSA reunește artiști din medii diverse. Colaborând pentru realizarea unor instalații de artă, aceștia redefinesc spațiile publice din cele trei țări.

Proiectul, cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, urmărește să consolideze capacitatea sectoarelor culturale și creative europene, promovând participarea internațională. În acest scop, se vor realiza schimburi culturale și activități pentru mobilitatea operelor artiștilor, care vor fi prezentate în cadrul unor expoziții publice multidisciplinare care acoperă cele trei țări.

În esență, proiectul BSBSA valorifică arta pentru a umaniza spațiile publice din Bulgaria, România și Serbia. Prin intervenții artistice, ateliere de lucru, discuții, tururi ghidate, o carte de artă urbană, o hartă a artei stradale și expoziții multidisciplinare, proiectul colaborează cu comunitățile locale, artiștii și persoanele interesate pentru a regenera și promova spațiile publice.

Obiectivele proiectului

  • Realizarea a șase intervenții artistice pentru a transforma spațiile publice
  • Organizarea a zece ateliere creative pentru toate vârstele
  • Organizarea a șase discuții cu artiștii pentru interacțiuni captivante
  • Realizarea a opt tururi ghidate ale artei stradale din Belgrad și Sofia
  • Publicarea unei cărți de artă urbană care documentează intervențiile din România, Bulgaria și Serbia
  • Crearea unei hărți care să ghideze exploratorii urbani către intervențiile artistice din spațiile publice
  • Organizarea a trei expoziții multidisciplinare pentru a facilita schimbul cultural.
mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici