Record mondial doborât de un orădean: cel mai lung concert din lume

foto: FB/Thurzo Zoltan

Pianistul orădean Thurzo Zoltan a anunţat duminică seara, pe pagina sa de Facebook, că a doborât recordul mondial pentru cel mai lung concert din lume. Artistul a reuşit să cânte la pian 130 de ore, cu o pauză de 5 minute pe oră, începând de lunea trecută până duminică dimineaţă.

Reuşita lui – în cea mai grea categorie Guinness din lume, legată de pian – urmează să fie înscrisă în Cartea Recordurilor, potrivit Agerpres.

„Noul record este de 130 de ore! (La doar trei luni după Nepal!) Cu ajutorul bunului Dumnezeu, Erika, Kira, echipa uriaşă de observatori, medici şi de susţinători de suflet, am reuşit să mergem puţin mai departe pentru cel mai lung pian continuu din categoria Guinness World Records, care până acum a fost 127 de ore 8 minute şi 38 de secunde”, a scris pianistul.

El a precizat că au fost 130 de ore de cântat continuu la pian, cu doar cinci minute pauză la fiecare oră, într-un sistem teribil de strâns de reguli. În fond, a afirmat el, rezultatul se datorează pregătirii sale serioase de mulţi ani, dar şi susţinătorilor deosebiţi, cărora le poartă o recunoştinţă enormă.

Thurzo Zoltan a doborât, astfel, recordul mondial anterior, cea mai lungă astfel de reprezentaţie fiind înscrisă în anul 2015 în Cartea Recordurilor de către indianul Mrityunjay Sharma, care a rezistat la pian 127 de ore, 8 minute şi 32 de secunde.

foto: FB/Thurzo Zoltan

Pianistul orădean a devenit astfel pentru a doua oară recordman Guiness după ce a cântat pe 13 iunie, în Nepal, timp de 132 de minute, la cea mai mare altitudine de până atunci, la 5.324,77 metri, în tabăra de bază de pe muntele Everest. Orădeanul a doborât atunci recordul reuşit în anul 2018 de o artistă din Marea Britanie care a cântat la 4.964 de metri.

Thurzo Zoltan şi-a început recitalul de muzică clasică susţinut la o temperatură sub 3 grade Celsius pe un pian adus cu elicopterul cu interpretarea imnului României şi al Ungariei.

Artistul orădean doreşte să intre astfel în atenţia publică mondială pentru a reuşi să strângă fondurile necesare pentru a înfiinţa un Muzeu al Muzicii la Oradea.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici