Recital de poezie cu Liviu Uleia la Muzeul Național al Literaturii Române

„Gloria intimă a trilului”, un recital de poezie și muzică live are loc joi, 16 martie 2023, ora 18.00, la Muzeul Literaturii Române din București. Poetul Liviu Uleia își citește versurile acompaniat de sonoritatea chitarei lui Maxim Belciug. Intrarea este liberă.

O seară irizată de „gloria intimă a trilului”, după cum anunță chiar titlul evenimentului, împrumutat de la un poem al poetului, menită a ne reaminti că, dintre toate provocările ce ne stau în față, cea mai dificilă este aceea a întâlnirii cu propria conștiință, iar în aceasta, fără poezie, n-avem liman, nici alinare, nici scăpare.

Născut în 1967, la București, poetul Liviu Uleia a debutat la zece ani, cu proză. După studii de filologie, sporadice activități jurnalistice și ani de căutări, publică în anul 2000 la editura Vinea, „Cântecele întunericului”, o insolită carte de poezie pentru care primește premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Scrie poezie, proză, teatru şi literatură pentru copii.

Supranumit și „chitaristul încântărilor”, Maxim Belciug s-a născut tot în 1967 și tot la București. A urmat aceleași studii de filologie ca poetul Liviu Uleia. Pe holurile facultății, cei doi au legat o prietenie ce a crescut, în timp, de la poezia veselă a tinereții la legătura subtilă, dar stabilă, a sufletelor comunicante. După obținerea diplomei în filologie, Maxim Belciug s-a reîntors la prima (și singura) sa dragoste – muzica, dedicându-se exclusiv chitarei.

Recitalul de poezie și chitară de joi, 16 martie 2023, începe la ora 18:00 și are loc în sala Perpessicius a Muzeului Național al Literaturii Române din București. Evenimentul este organizat de MNLR în colaborare cu Asociația Culturală Kitarodia.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici