Reciclare și reutilizarea resurselor: workshop de semne de carte & colaje la Insomnia, Cluj-Napoca

Pentru cei interesați de reciclare și de modalități în care putem, prin gesturi mici, să reutilizăm resurse, Diana Grigorescu și Carla Forrai ne invită sâmbătă, 10 decembrie, la un workshop care propune recontextualizarea resturilor de hârtie și carton în colaje de mici dimensiuni și semne de carte, având ca scop experimentul și dezvoltarea creativității.

Workshopul este destinat oricărui entuziast care vrea să descopere sau să aprofundeze arta colajului și să petreacă câteva ore într-o atmosferă relaxantă și creativă. Organizatorii anunță că, dacă vor fi doritori, vor avea și un loc pregătit pentru copii, unde să se poata recrea colorând și desenând.

Unde și când?

Întâlnirea are loc sâmbătă, 10 decembrie, între orele 14-16:30, la Insomnia, pe strada Universității, numărul 2, Cluj-Napoca.

Înscrieri

Pentru a participa, va trebui să vă înscrieți prin completarea acestui formular și să așteptați confirmarea organizatorilor. Taxa de participare este de 30 lei, iar termenul-limită pentru înscrieri este 8 decembrie 2022.

Ce să aduci cu tine?

Materialele sunt puse la dispoziție de artiștii care susțin workshopul, însă participanții sunt încurajați să aducă reviste ori cărți pe care nu le mai folosesc sau chiar fotografii, cărți poștale, bilete de tren sau de autobuz, ziare, ambalaje… pe scurt: orice material care vă inspiră și pe care doriți să îl transformați într-un colaj sau un semn de carte.

Ce se întâmplă la workshopuri?

Deoarece se dorește exersarea laturii spontane și antrenarea gândirii creative, nu există un rezultat final anticipat. Organizatorii au propus ca obiectul de lucru să fie un semn de carte sau un colaj, însă orice altă idee în care se poate integra această tehnică este binevenită.

Imaginile și elementele care inspiră cel mai mult vor fi selectate, decupate și potrivite în compoziții diferite, se va experimenta cu forma și culoarea, iar în final se definitivează colajul prin lipirea tuturor elementelor la un loc.

De asemenea, organizatorii vor prezenta câteva metode personale prin care abordează această tehnică a colajului, cât și inside-uri în ceea ce privește compoziția, cromatica și noțiuni de bază care vor ajuta participanții să compună colajele, susținute, bineînțeles, de exemple.

Despre organizatori

Diana Grigorescu și Carla Forrai sunt studente în anul al II-lea, specializarea Modă-design vestimentar, în cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

Atât Carla, cât și Diana sunt preocupate de problema sustenabilității în artă și design, încercând pe cât posibil să aducă în practica lor componenta ecologică.

Diana Grigorescu este interesată de folosirea materialelor alternative atât în ceea ce privește schițele și colajele de concept, cât și rezultatul materializat în haine și obiecte 3D. O mare parte dintre lucrările ei sunt realizate din materiale second-hand/deadstock sau resturi rămase de la proiecte anterioare.

Carla Forrai își găsește sursele de inspirație în figura umană, căutând să surprindă relația profundă dintre om și lume prin formă și culoare, preponderent prin intermediul ilustrației de modă și al portretului. Celebrând întotdeauna adaptabilitatea și spontaneitatea caracteristică omului, ea caută să creeze folosind tehnici și materiale cât mai diverse, de la cele tradiționale la resturi de materiale textile, ambalaje, hârtii refolosite.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici