Proiectul „Explorări artistice ale spațiului public” la final: expoziția poate fi vizitată până la finalul anului

EASP Expozitie Tulbure (dj set experimental) si Coon One (live painting)

Proiectul Explorări artistice ale spațiului public, realizat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022 s-a încheiat, atingându-și scopul de a promova cunoașterea și  explorarea spațiilor publice din București prin intermediul artei stradale, implicând peste 27 artiști, 12 profesioniști din diferite domenii, 3 parteneri strategici și 24 parteneri media.

EASP Atelier cu John Dot S la BMB

Finalul proiectului

În perioada 31 august – 15 noiembrie, echipa proiectului a produs:

  • o serie de cinci ateliere creative de artă urbană care i-a avut ca invitați pe Serebe (desen), John Dot S (street art), SANDi (desen) și Octav Avramescu (serigrafie), la care au participat peste 100 de persoane;
  • cinci tururi ghidate care au prezentat celor 40 de participanți, unele dintre cele mai recente intervenții realizate în spațiul public din București.
  • un apel deschis destinat fotografilor și exploratorilor urbani care a atras și 1.309 voturi online care au desemnat 3 câștigători;
  • o intervenție artistică multidisciplinară co-produsă de Aeul, Cristiana (pictură murală) și Dan Andrei (compoziție audio), situată pe strada Mircea Vulcănescu 20; 
  • o expoziție, care prezintă concluziile proiectului alături de o serie de lucrări originale expuse public pentru prima dată, pictate de Aeul, Coon One, Homeboy LDJ, Iluc, Irlo, iZZY iZVNE, John Dot S, Krips, Maria Bălan, Mser, Nesk, OhBoy, Ortaku, Pandele, Pasr, Pisica Pătrată, Pulsar Sinaps, Robert Obert, Serebe, Toybox, Viață. În cadrul vernisajului, a avut loc un performance, transmis în direct online, realizat de Tulbure (set experimental) și Coon One (live painting).
EASP Atelier cu Serebe

Unde vezi expoziția?

Expoziția poate fi vizitată la Lente (strada Dionisie Lupu, 78), până la finalul anului.

Toate produsele culturale realizate în timpul proiectului au fost puse la dispoziția publicului cu acces gratuit și au avut ca scop investigarea rolului artei în viața cotidiană și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală și de a stimula imaginația privitorilor, contribuind la regenerarea urbană. 

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici