Proiectul „Explorări artistice ale spațiului public” începe cu un apel deschis pentru fotografii de artă urbană, ateliere creative și tururi ghidate 

Proiectul Explorări artistice ale spațiului public, creat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022, lansează o serie de 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 apel deschis, 1 intervenție artistică coprodusă de 2 artiști din domenii diferite (artă vizuală și muzică) și 1 expoziție, toate cu acces gratuit, care au ca scop promovarea cunoașterii și a explorării prin artă a spațiilor publice din cartierele din București. Citește mai mult despre proiect aici.

Seria de activități care alcătuiesc proiectul „Explorări artistice ale spațiului public” conduc, etapizat, la o înțelegere orizontală a capacității artei de a umaniza spațiul public. Produsele culturale ale proiectului investighează rolul artei în viața cotidiană și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală și de a stimula imaginația privitorilor, contribuind la regenerarea urbană.

Apelul deschis pentru fotografie de artă urbană demarează activitățile proiectului cultural Explorări artistice ale spațiului public. Fotografii și exploratorii urbani sunt invitați să identifice și să fotografieze trei noi lucrări de artă stradală. Apelul deschis acordă 3 premii și expune fotografiile selectate în cadrul expoziției multidisciplinare din luna Octombrie 2022. 

Fotografiile pot fi transmise în format digital, completând formularul de participare pe pagina apelului deschis, în perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2022, ora 23:59. Selecția fotografiilor premiate este realizată de către public, prin vot anonim online. 

Calendarul proiectului Explorări artistice ale spațiului public

1 sept – 1 oct: Perioadă de înscrieri în apelul deschis pentru fotografie de artă urbană (online)
10 sept: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București
11 sept: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București
17 sept: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București
24 sept: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București
24 – 30 sept: Intervenție artistică multidisciplinară, în co-producție: artă vizuală și muzică, București
1 oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București
8 oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București
11 oct: Anunț rezultate / apel deschis pentru fotografie de artă urbană
15 oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București
20 – 30 oct: Vernisaj expoziție – performance multidisciplinar muzică electronică și live painting, transmis în direct online
20 – 30 oct: Expoziție multidisciplinară, București
22 oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București
22 oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București
29 oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană” , București

Toate activitățile și produsele programului Explorări artistice ale spațiului public sunt gratuite.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici