Proiecție de lucrări de artă video din colecția n.b.k. la Teatru Cub, în Iași

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, Asociația Culturală AltIași organizează vizionarea unei serii de lucrări de artă video din colecția Neuen Berliner Kunstvereins (n.b.k.) în cadrul unei seri intitulate „Screening de artă video din colecția n.b.k.”. Evenimentul are loc în Sala Teatru Cub (str. Ion C. Brătianu), în prezența directorului n.b.k., Marius Babias. 

Lucrări & artiști

Marius Babias va prezenta selecția lucrărilor, care aparțin unor artiști precum Richard Serra, Mona Hatoum, Hito Steyerl, Trevor Paglen, Alexandra Pirici ș.a., precum și modul în care acestea reflectă relația dintre artă și tehnologie. După vizionarea lucrărilor este prevăzută și o sesiune de Q&A.

Despre Marius Babias

Marius Babias locuieşte în Berlin, unde este curator şi teoretician al artei. Din anul 2008, este directorul asociaţiei Neuen Berliner Kunstvereins (n.b.k.). Între 1997 şi 2001, Marius Babias a predat în calitate de profesor invitat teoria artei şi intermediere de artă la Städelschule Frankfurt am Main şi la Center for Contemporary Art Kitakyushu, Japonia. În anul 1996 a primit premiul Carl Einstein pentru critică de artă.

De asemenea, este editor al mai multor publicaţii despre arta contemporană şi teoria artei, precum şi autor al mai multor cărţi.

Despre eveniment

Evenimentul face parte din proiectul „Recode: artă și tehnologie în context transumanist”, co-finanțat de AFCN. Organizatori sunt Asociația AltIași și Ziarul de Iași.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici