Proiecție de film și picnic comunitar pe Insula Lacul Morii

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe Insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București. 

În centrul evenimentului se află proiecția filmului documentar „Redescoperirea”, în regia lui Phie Ambo (Danemarca, 2019, 77 min.). Filmul documentează un experiment educațional pus la cale în spațiul unui fost teren imobiliar aflat în apropiere de centrul Copenhagăi. În acest spațiu reluat în stăpânire de vegetație sălbatică, un grup de 47 de copiii au parte timp de 10 săptămâni de un program de școală alternativ, unde au șansa să descopere cât de multe lucruri ne poate învăța natura, dar și să contribuie la imaginarea unui model de organizare socială mai incluziv și mai sustenabil.

Proiecția de film va fi precedată de o dezbatere despre istoricul și viitorul posibil al insulei de pe Lacul Morii, plasată în contextul mai larg al situației actuale a spațiilor verzi din București, la care vor participa sociologul Bogdan Iancu, activista pentru drepturile omului și pentru comunitate Irina Zamfirescu și expertul pe teme de locuire și urbanism Bogdan Suditu.

Evenimentul va include și o scurtă prezentare a cărții „Manifest pentru Dunăre”, publicată de Asociația MaiMultVerde.

Programul evenimentului

19:00 – Picnic comunitar
19:30 – Dezbatere: O insulă verde pentru viitor
20:30 – Prezentare de carte
21:00 – Proiecție de film documentar („Redescoperirea”)

Organizat sub umbrela programului Cu Apele Curate, evenimentul își propune să atragă atenția asupra importanței spațiilor naturale de interes comunitar, cu precădere a spațiilor verzi și a lacurilor, pentru dezvoltarea sustenabilă a orașului.

Evenimentul face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Asociației Bloc Zero care își propune crearea unui cadru de reflecție și dezbatere asupra relației locuitorilor Bucureștiului cu orașul în care trăiesc, pornind de la proiecții de film organizate în spații alternative (reunite sub titulatura Plan/Contraplan – Film, Arhitectură, Comunitate).

* Accesul la eveniment este gratuit.

**Un număr limitat de 50 de exemplare ale cărții „Manifest pentru Dunăre” va fi distribuit în mod gratuit participanților interesați.

*** Evenimentul este conceput sub forma unui picnic comunitar, iar spectatorii sunt încurajați să aducă la rândul lor pături și gustări.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici