Programul festivalului Rocanotherworld 2023

Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iași, la brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Pe parcursul celor patru zile zona de agrement Aroneanu va găzdui o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.

Biletele și abonamentele sunt disponibile aici.

Program:

Main stage:
· joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
· vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
· sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis
Coeur;
· duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.

Electronic stage:
În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:
· vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
· sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.

Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale. Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.

Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude va pune muzică în Lounge Area.

Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă. Sâmbătă are loc discuția Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop – Co-fondator Overground Music, Corina Giurgia – PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță – PR și facilitator cultural și Patricia Butucel – Fondator și Director Festival Rocanotherworld. Artă, oameni și AI îi are ca invitați pe Marius Ursache – antreprenor, geek, artist; Maria Comârlău – manager cultural; Ciprian Făcăeru – co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu – director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.

Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) – cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 – Ai cumva o păturică? În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc.)

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici