Primul stat american care interzice pastila pentru avort

foto: nytimes.com

Wyoming este primul stat din SUA care a interzis, vineri, pastila pentru avort. Este o nouă victorie pentru conservatorii care intenţionează să anuleze accesul la avort, relatează AFP.

Guvernatorul Mark Gordon a cerut aleşilor să meargă mai departe şi să includă interzicerea totală a avortului în constituţia statului şi să o supună votului alegătorilor. Decizia vine într-un moment în care se încearcă interzicerea pilulei de avort la nivel naţional, după decizia Curţii Supreme de anul trecut de a elimina dreptul la avort la nivel federal. De atunci, cincisprezece state au decis să interzică toate întreruperile de sarcină pe teritoriul lor, potrivit News.ro.

Mark Gordon a spus că nu are intenţia de a da înapoi în lupta sa împotriva avortului.

„Cred că toată viaţa este sacră şi că fiecare individ, inclusiv copiii nenăscuţi, ar trebui tratat cu demnitate şi compasiune”, a spus Gordon.

După ce Curtea Supremă a Statelor Unite, în iunie anul trecut, a restituit dreptul de a legifera fiecărui stat, aproximativ cincisprezece dintre ele au limitat accesul la medicamentul mifepriston, cerând ca un medic să-l furnizeze, potrivit centrului de cercetare al Institutului Guttmacher, care apără dreptul femeilor la avort.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici