Primul NAEOTOM Alpha din România a fost inaugurat la Târgu Mureș

Într-un moment istoric pentru domeniul sănătății din România, Siemens Healthineers, lider global în tehnologie medicală, și Cardiomed, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale din țară, anunță inaugurarea primului NAEOTOM Alpha în România în data de 22 iunie 2023, la Cardiomed Mureș. Această realizare marchează o nouă etapă în dezvoltarea imagisticii medicale avansate și pune România pe harta tehnologiei medicale de ultimă generație. Investiția Cardiomed în această tehnologie se ridică la 19 milioane de euro.

Inaugurarea primului NAEOTOM Alpha din România a avut loc în cadrul Congresului CardioNET organizat între 21-23 iunie la Centrul de Conferințe Teleki, Dumbrăvioara, jud. Mureş. Ajuns la cea de-a 23-a ediție, congresul este un eveniment tradițional al comunității medicale din regiune, cu largă participare internațională.

„Inaugurarea primului NAEOTOM Alpha în România marchează o etapă deosebită în diagnosticul și tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Această tehnologie avansată ne oferă o perspectivă clară și detaliată asupra structurii și funcționării inimii, permițându-ne să obținem informații cruciale pentru a lua decizii terapeutice precise și individualizate. Rezoluția și claritatea excepțională a imaginilor obținute cu ajutorul NAEOTOM Alpha ne permit să identificăm afecțiuni cardiovasculare în stadii incipiente și să evaluăm detaliat leziunile existente. Aceasta înseamnă că putem interveni mai devreme și să oferim tratamente personalizate, cu impact semnificativ asupra supraviețuirii și calității vieții pacienților noștri”, declară Florin Preoteasa, Regional Business Development Manager la Siemens Healthineers.

Ce este NAEOTOM?

NAEOTOM Alpha este un sistem revoluționar de imagistică tomografică computerizată (CT), dezvoltat de Siemens Healthineers, care oferă o rezoluție și o claritate fără precedent în diagnosticul medical. Acesta combină tehnologia avansată CT cu inteligența artificială și funcționalități inovatoare, permițând medicilor să obțină imagini detaliate și precise ale structurilor anatomice și să identifice afecțiuni chiar și la nivel celular.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici