Prima expoziţie fotografică despre emoţiile vieţii sălbatice, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Fotograful Rareş Beşliu explorează pentru prima dată viaţa sălbatică prin prisma emoţiilor transmise de păsări şi animale în expoziţia „Emoţii”, ce are loc în cadrul festivalului Bucharest Photofest, şi este un preview al albumului fotografic cu acelaşi nume ce va fi lansat în primăvara anului viitor. Vernisajul va avea loc pe 6 octombrie, ora 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, potrivit News.ro.

Expoziţia cuprinde 31 de fotografii ce ilustrează „wildlife-ul” din mai multe colţuri ale lumii – de la păsările din Delta Dunării şi ursul din Carpaţi, până la pufinii din Feroe, chirele din Islanda, flamingii din Cuba şi veveriţele din Canada.

Deşi speciile fotografiate sunt atât de diverse, imaginile nu au rol documentar, ci au fost realizate într-un mod cât mai artistic şi gândite astfel încât să exprime cât mai multe stări.

„Mereu mi-am dorit să găsesc ceva diferit în ceea ce fac. Am descoperit fotografia, apoi wildlife-ul, iar când le-am întâlnit pe cele două, am căutat să le îmbin cât mai armonios. Şi atunci, personificarea vieţuitoarelor m-a entuziasmat cel mai mult – să le privesc ca pe oameni, să le caut sclipirea din privire, să mă gândesc la ce simt, dar şi la ce îmi transmit ele mie. E o lume fantastică, plină de neprevăzut şi de…emoţii. Pentru că şi ele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroşeşc obrajii şi nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună „mi-e dor”, a declarat Rareş Beşliu, conform sursei citate.

Expoziţia este deschisă publicului până la 9 octombrie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sala Acvariu, (de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00) şi poate fi vizitată gratuit.

Rareş Beşliu este economist, antreprenor şi fotograf de natură. Este autorul albumului fotografic „Dor de Viscri”, o carte despre frumuseţea vieţii în satul transilvănean. A absolvit New York Institute of Photography, secţia Nature & Landscape. Fotografia îi aduce bucurie, dar găsirea cadrului artistic şi adăugarea unui plus de creativitate sunt cele care îi definesc stilul şi îl întregesc.

Transmite emoţie prin toate imaginile sale şi dă viaţă fiecărui personaj. Caută ipostaze cât mai diferite, surprinde trăiri aparte, aşteaptă lumina potrivită şi alege cu atenţie doar acel cadru care îi spune o poveste. Îi plac portretele şi urmăreşte expresiile animalelor şi păsărilor ale căror priviri nu ştiu că el este acolo, camuflat în cele mai mici detalii, notează News.ro.

Ajuns la cea de-a şaptea ediţie în 2022, Bucharest Photofest este un festival-platformă care şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională.

Ediţia de anul acesta a Bucharest Photofest se desfăşoară în perioada 1 – 9 octombrie în mai multe spaţii din Bucureşti şi reuneşte aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziţii, proiecţii de film, showcases, discuţii şi dezbateri, ateliere practice, proiecţii şi instalaţii video, dar şi concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.

mm
Liviu Ardelean
Și-a început activitatea în mass-media în anul 2007, făcându-și auzită vocea la mai multe posturi locale de radio din Transilvania. În 2020, a făcut tranziția către domeniul comunicării strategice și a devenit consilier de imagine. Pe lângă activitatea în PR, contribuie cu articole și analize la publicații precum Revista Golan și Educație Privată.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici