Premieră: un elev, preşedinte de onoare al Târgului de Carte Gaudeamus

În premieră în istoria de aproape trei decenii şi 133 de ediţii ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, în postura de preşedinte de onoare se va afla un foarte tânăr scriitor, anunță organizatorii.

Jonathan Agostino Ottobrino, elev de nota 10 al Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, are deja în palmares două volume publicate şi numeroase premii literare obţinute până la vârsta de 12 ani.

Talentul literar precoce al lui Jonathan Agostino Ottobrino a fost evidenţiat şi la ediţia 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România de la Craiova, unde şi-a lansat romanul „Dinastia Ottobrinilor”, apărut sub egida editurii Aius, a doua carte semnată de Jonathan, după volumul de debut „Crede in visele tale”, care a văzut lumina tiparului în 2021.

Caravana Gaudeamus Radio România debutează în 2023 cu cea de-a 21-a ediţie craioveană a acestui proiect, care va avea loc în perioada 1-5 martie în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Oltenia Craiova; deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 1 martie, începând cu ora 12:00. Accesul publicului va fi gratuit, iar programul de vizitare este între orele 10:00 şi 18:00, de miercuri până sâmbătă, şi între orele 10:00 şi 14:00 în ultima zi a târgului.

Timp de cinci zile cartea – mărţişor va lua în stăpânire întregul foaier al Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, dându-le astfel craiovenilor şansa de a achiziţiona şi de a oferi celor dragi cadouri de păstrat o viaţă. Cei 38 de participanţi la această ediţie, organizatorii şi partenerii evenimentului le-au pregătit vizitatorilor un adevărat festin literar, pentru toate gusturile şi vârstele:

– aproape 14.000 de titluri – multe dintre acestea apărute în ultimele luni şi prezentate în premieră în Craiova – publicate de peste 50 dintre cele mai prestigioase edituri din România şi de peste hotare;

– o bogată ofertă de jocuri, produse auxiliare educaţionale şi muzică;

– 21 de evenimente editoriale (dezbateri, lansări şi prezentări de carte), propuse de participanţi şi de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România;

– cele două proiecte deja consacrate pe care Radio România le derulează cu prilejul Târgului de Carte Gaudeamus: etapa zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” (joi, 2 martie, ora 12:00) şi premierea „Invitaţilor de nota 10: Olimpicii României” (joi, 2 martie, ora 13:30); premiile acordate cu acest prilej vor fi oferite de Lions Club Craiova, partener tradiţional al evenimentului;

– concursuri cu premii în cărţi şi vouchere pentru achiziţia de cărţi de la târg, derulate online pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus; premiile vor fi oferite de partenerii ediţiei, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova şi Lions Club Craiova şi de către participanţi.

Prin intermediul standurilor virtuale, „oglinda” târgului desfăşurat în formatul clasic în foaierul Teatrului Naţional, şi a evenimentelor transmise live, website-ul gaudeamus.ro va oferi şi celor care nu vor fi prezenţi în Craiova în acest interval, prilejul de a participa online la această ediţie.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici