Premieră la TNB: „Remember Me – Eterna strălucire a uitării”, adaptare după celebrul film cu Jim Carrey și Kate Winslet

„Remember me – Eterna strălucire a uitării” își așteaptă primii spectatori în datele de 15 și 29 aprilie, fiind găzduit de Teatrul Național București (Sala Media și Sala Atelier). Spectacolul este o producție The Creative Moustache, regia și adaptarea fiind semnate de Monica Pop.

Povestea celebrului film Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) prinde viață, într-o formulă inovatoare și originală, și își va purta spectatorii într-o călătorie în timp, explorând diferite fațete ale unor mari teme universale, cu o echipă de actori dinamici: Axel și Andreea Moustache, într-o estetică aparte, grație scenografei Daniela Banciu.

Captiv în propria minte, Joel trece printr-o călătorie tulburătoare prin abisurile trecutului cu bucurii, suferințe și sentimente de mult uitate. Iar Clementine îi iese mereu în cale: aceeași, dar diferită, străină și totuși cunoscută, îl atrage ca un magnet, dincolo de rațiune.

Printre temele principale abordate de spectacol se numără necesitatea suferinței pentru a te dezvolta ca individ, integrarea suferinței ca pe un fapt firesc în viață. Sunt ridicate întrebări esențiale, legate de abordarea pierderii unor persoane dragi, despărțirea de oameni, obiecte sau obiceiuri înrădăcinate. Într-o lume în care uitarea selectivă ar fi posibilă, ar fi de preferat să optăm pentru a șterge din memorie motivele suferinței? Ar fi mai bine să alegem să ne anesteziem suferința prin uitare sau ar trebui să înfruntăm realitatea cu luciditate și claritate, riscând să purtăm întreaga viață după noi povara suferinței? Cât de mult ne alegem destinul, prin liber arbitru, și cât de mult acesta e determinat de impulsuri și factori lăuntrici care ne ghidează fără să ne dăm seama? Întrebări ce pot conduce la dezbateri nesfârșite, care au incitat mințile filosofilor. Spectacolul se anunță a fi unul viu, dinamic, complex: subiecte profunde, stratificate, multiple planuri spațio-temporale, o scenografie care se metamorfozează creând spații multiple, proiecții video (datorate lui Constantin Șimon), un univers sonor bogat.

„Ideea de a crea un spectacol după această poveste celebră a venit destul de spontan, într-o discuție de tip brainstorming  pe care o aveam împreună cu actorii Axel și Andreea Moustache. Când s-a rostit numele acestui film am tresărit, o parte din mine a strigat – Asta e!, în aceeași secundă, fiindcă mi-am adus aminte cum mă răscolise filmul cu ani în urmă, și am realizat cât de mult potențial dramatic are subiectul. Iar combinația de SF, dragoste, umor, dramă, suspans, împreună cu firul narativ complex și stratificat conținut de această poveste m-au convins! Așadar, am știut că va fi o provocare dificilă dar minunată să realizăm acest proiect împreună, și așa și e! Pe măsură ce lucram la scenariu mi-am dat seama că mă regăsesc mult în dilemele ridicate de temele principale, defapt, că ne regăsim cu toții. Toți suferim, uneori, și am vrea să găsim un leac pentru asta, să ne anesteziem sentimentele sau gândurile într-un fel. E interesant de explorat care ar fi consecințele acestei uitări induse, cât de mult ne-ar influența ea destinul și dacă ne-ar face cu adevărat fericiți. Se află fericirea în iluzie sau în adevăr?” (Monica Pop)

O călătorie incredibilă, presărată cu umor și suspans, aventură și fantezie, o poveste de iubire intensă ce transcende limitele de timp și de spațiu. O inedită punere în scenă ca variantă teatrală a uneia dintre cele mai îndrăgite și memorabile povești de dragoste din istoria cinematografiei.

Spectacolul Remember me – Eterna strălucire a uitării – este o adaptare după celebrul film Eterna strălucire a minții neprihănite (2004) cu Jim Carrey și Kate Winslet în rolurile principale.

O inedită punere în scenă ca variantă teatrală a uneia dintre cele mai îndrăgite și memorabile povești de dragoste din istoria cinematografiei.

Distribuția

Andreea Moustache
Axel Moustache

Regia:
Monica Pop

Scenografia:
Daniela Banciu

Design afiș:
Andreea Moustache

Spectacolul este produs de The Creative Moustache și găzduit de Teatrul Național București, iar biletele se găsesc aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici