Premieră în România: burse pentru artişti, plătite de municipiul Timișoara

foto: digitalnomads.world

Timişoara, Capitală Europeană a Culturii 2023, devine primul oraş din România care susţine financiar artişti români în perioada de creaţie artistică. Municipalitatea a lansat un program de burse prin Centrul de Proiecte, anunță administrația locală într-un comunicat de presă citat de G4Media.

37 de artişti din domeniile: arte vizuale, literatură, muzică şi arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale şi new media pot câştiga o bursă de creaţie artistică la Timişoara. Bugetul programului susţinut integral de Municipiul Timişoara este de jumătate de milion de lei.

„Deschidem oraşul către artişti, dar şi farmecul creaţiei artistice către oraş, pentru că cei care câştigă aceste burse vor organiza cel puţin un eveniment deschis publicului, în anul Capitalei Culturale. Pot fi audiţii muzicale, ateliere deschise, lansări de carte, dezbateri, lecturi publice, performance-uri, expoziţii sau orice altă modalitate de interacţiune cu publicul propune artistul.

Pe lângă cele 17,5 milioane de lei cu care am susţinut anul acesta evenimente organizate de operatori culturali, acum vrem să susţinem şi artişti care nu au în spatele lor o organizaţie şi care de multe ori se zbat în găsirea de susţinere care să le asigure perioade liniştite de creaţie pentru profesia lor”, a transmis primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz.

Desfăşurarea activităţii de creaţie artistică şi a evenimentelor deschise publicului se fac în perioada 16 decembrie 2022 – 30 iunie 2023, potrivit sursei citate.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici