Platformă dedicată finanţărilor nerambursabile pentru evenimente culturale, educaţionale, sociale și sportive

foto: Facebook/Consiliul Judetean Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu a anunţat, joi, că digitalizează procedurile pentru organizaţiile şi instituţiile ce doresc să aplice pentru finanţări nerambursabile asigurate de instituţie, scrie News.ro.

Finanțările sunt asigurate prin cele patru Agende principale:

  • Agenda Culturală şi pentru Dezvoltarea Comunităţii;

  • Agenda pentru Tineret;

  • Agenda pentru Sport;

  • Agenda pentru Educaţie.

„Începând cu 2023, aplicanţii vor utiliza un portal special creat, în care sunt disponibile mai multe module vizând etapele de accesare, implementare şi monitorizare a modului de realizare a activităţii finanţate. În acest fel se elimină cantităţi importante de hârtie ce trebuiau printate şi depuse la finanţator, eficientizîndu-se şi timpii de transmitere şi analiză a documentelor”, a transmis Consiliul Judeţean Sibiu.

Pe data de 14 decembrie, sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu va găzdui o întâlnire cu toţi cei interesaţi să obţină finanţări nerambursabile pentru evenimente programate a fi organizate în 2023.

„Participanţilor le va fi prezentată structura şi funcţionalitatea noului portal web, modul de utilizare, fiind totodată un bun prilej de a culege feed-back din partea potenţialilor beneficiari. Important de precizat este faptul că fiecare aplicant va primi un număr unic de înregistrare, după ce va parcurge procedura de depunere a documentaţiei pe nolul portal, fără a fi nevoit să se deplaseze la registratură”, a mai precizat instituţia.

Pentru a facilita un dialog clar şi aplicat cu solicitanţii, întâlnirea de miercuri, 14 decembrie, va avea două secţiuni specializate:

  • În intervalul orar 12,00 – 14,00 sunt aşteptaţi cei interesaţi să aplice pentru Agenda pentru Tineret şi Agenda pentru Sport;
  • În intervalul orar 14,00 – 16,00, cei interesaţi de Agenda pentru Educaţie şi Agenda Culturală şi pentru Dezvoltarea Comunităţii.

„Acest portal este un instrument  modern, accesibil şi transparent, este prietenos cu mediul întrucât elimină mari cantităţi de hârtie, oferind aplicanţilor întreg suportul de care au nevoie, de la solicitarea sumelor, până la decont”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici