Pianistul Andrei Irimia concertează pentru prima dată la Oradea 

Pianistul Andrei Irimia concertează în Oradea, pe data de 12 august, de la ora 20:00, la Teatrul Arcadia. După succesul albumului Nuit Minimaliste, în care au predominat compozițiile solo și liniile melodice minimaliste, pianistul Andrei Irimia a lansat un nou album, un mix complex de pian cu violoncel și vioară.

All Strings Attached

Noul album continuă îmbinarea preponderentă a minimalismului cu muzica clasică contemporană și este o nouă provocare la introspecție, o invitație la libertatea de a simți emoţii mai puternice. Este o reconectare cu trăiri uitate sau chiar o descoperire a unor emoții noi, neașteptate.

Prin intensitatea muzicii și a tempo-ului, muzica de pe albumul All Strings Attached are rolul de a conecta ascultătorii la propriul sine, și de a-i purta într-o călătorie către univers, către trecut și către propria imaginație.

Fiecare piesă este creată din sunete familiare, intime, și spune o poveste pe care și-o construiește fiecare ascultător. Muzica de pe All Strings Attached este susținută și de o sesiune video live înregistrată în studio:

Andrei Irimia va fi acompaniat de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano. Bilete disponibile aici.

Despre Andrei Irimia

Andrei Irimia este pianist și compozitor și și-a început studiile de la o vârstă fragedă. A compus muzică pentru reclame, filme scurte și proiecte de corporație. În 2012 a inițiat proiectul ”Piano Collage” (ce reunește pianul cu imagini cinematografice într-o experiență audio-vizuală imersivă), iar în perioada 2016-2018 a fost gazda emisiunii radio „Ca c’est Classique”, pe art7.fm. Începând cu anul 2015, Andrei Irimia a scris cronici și recenzii pentru evenimentele din cadrul Festivalului George Enescu, acolo unde a realizat și interviuri.

Primul lui album solo, Nuit Minimaliste, a apărut în 2019, și a fost urmat de All Strings Attached în 2022. Anul acesta, artistul plănuiește lansarea celui de-al treilea album al său, Necessary End.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici