Peste 6.000 de spectatori la ediția a XV-a a Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea a avut loc la București între 11 și 15 octombrie, în patru spații din București: Sala Gloria (str. Bucovina nr. 6), Sala Luceafărul (Str. Ion Ghica nr. 3), Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23) și nJOY Club & Garden (Șos. Mihai Bravu nr. 223).

Pe lângă competițiile de scurtmetraj și de lungmetraj și proiecțiile speciale de filme pentru toată familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de pantomimă, de jonglerii și de magie cu Wizd’Arts, dar și de dans cu AnaDance, la ateliere de terapie prin artă cu scopul de a crește spontaneitatea și creativitatea micuților cinefili, coordonate de Alina Tofan și la momente cu animatori, baloane modelabile și pictură pe față. 

Competiția KINOdiseea Junior

Competiția Kinodiseea Junior a inclus cinci filme: Zâna florilor și trolul de piatră (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animație, Danemarca, 75m, premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel Mai Bun Film), Katak – Beluga curajoasă (regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, detalii: 2023, animație, aventură, Canada, 1h 22m, premii: Premiul pentru Cea Mai Bună Animație la Canada China International Film Festival), Aventurile lui Jules în lumea lui Asha (regia: Sophie Farkas Bolla, detalii: 2023, aventură, Canada, 1h 29m, premii: Premiul pentru Cel Mai Bun Film la Montreal International Children’s Film Festival și Premiul CONAI pentru Cel Mai Bun Film de Mediu la Giffoni Film Festival), Abbababb: 12 ore până la distrugere (regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir, detalii: 2023, muzical, Islanda, 1h 26m) și Vremea secretelor (regia: Christophe Barratier, detalii: 2022, biographic, comedie, Franța, 1h 44m, premii: o nominalizare la International Film Music Critics Award). 

De asemenea, publicul a putut viziona și două producții în secțiunea Panorama: Mavka. Zâna Pădurii (regia: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban, detalii: 2022, animație, Ucraina, Statele Unite, 1h 30m) și Fantoma din Canterville (regia: Robert Chandler, Kim Burdon, detalii: 2023, animație, comedie, Regatul Unit, 1h 29m) și calupuri de scurtmetraje grupate pentru vârstele privitorilor (3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani, 15-18 ani).

În total, peste 6.000 de spectactori s-au bucurat de experiența cinematografică propusă de ediția aniversară a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea.

Next: KINOdiseea la Tulcea

Între 6-12 noiembrie, KINOdiseea continuă cu proiecții de filme, spectacole de pantomimă și de magie, dar și ateliere de magie la Tulcea, la Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide. Programul va fi disponibil curând pe https://kinodiseea.ro/

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici