Peste 150 de studenți și profesori se pregătesc în noua ediție a programului FUTURE

Peste 150 de studenți și profesori se pregătesc pentru viitor și pentru intrarea pe piața muncii, în cel mai complex program de #EducatieAltfel: FUTURE – Construiește cu pasiune, ediție susținută de Banca Comercială Română (BCR). Aflat la a 5-a ediție, programul are un concept unic prin care studenții, profesorii și angajatorii lucrează 100% practic în sesiuni de training cu accent pe carieră, găsirea primului loc de muncă, piața muncii și competențele viitorului.

Prin programul FUTURE – Construiește cu pasiune, studenții sunt ajutați să se pregătească pentru primul loc de muncă într-o manieră practică și mai apropiată de realitatea din câmpul muncii, iar profesorii învață noi metode de predare și înțeleg mai bine mediul de business. FUTURE – Construiește cu pasiune este cel mai complex program de educație pentru că în sesiunile de training participă cei 3 piloni ai educației: studenții care se pregătesc pentru piața muncii și își dezvoltă competențele necesare, profesorii din mediul universitar care înțeleg cum funcționează piața muncii și învață noi metode de predare pe care le pot implementa direct la orele lor și angajatorii, reprezentați de echipa BCR care împărtășesc deschis și practic din experiențele lor.

„Practica este esențială în orice domeniu din câmpul muncii. Un tânăr care părăsește băncile facultății și are doar cunoștințe teoretice va avea dificultăți în a se încadra. Din acest motiv, în cadrul programului nostru, toate sesiunile sunt practice. Nu folosim instrumente de tip PowerPoint, ci integrăm doar educație experiențială care îi ajută pe participanți să învețe 100% practic și să își dezvolte acele competențe necesare azi în piața muncii”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE, care a ajutat peste 250 de tineri să se integreze în piața muncii în ultimii 3 ani și peste 2000 de profesori să integreze noi metode de predare.

Până în 2025, peste 85 de milioane de locuri de muncă vor suferi schimbări și 97 de milioane de poziții noi vor fi create, conform unui studiu realizat de LinkedIN în 2021. Într-o piață aflată mereu în schimbare, responsabilitatea, adaptabilitatea, comunicarea, organizarea sau creativitatea sunt printre competențele de bază pe care un tânăr este important să le dețină în momentul angajării.

 

 

 

„Ce ne propunem an de an prin crearea sau promovarea programelor pentru studenți este să susținem atât învățământul, cât și mediul economic din România. Investind în tineri investim, de fapt, în viitor și în tot ce ne propunem noi, ca angajatori să facem mai departe. Avem nevoie de oameni pasionați, curioși și curajoși, care să își dorească să se dezvolte continuu și cred că doar implicându-ne în creșterea și dezvoltarea lor putem să îi susținem”, declară Simona Ciora, Head of Recruitment and Talent Development la BCR.

Programul integrează doar metode de educație experiențială, iar în ultimele 4 ediții acestea i-au ajutat pe tineri să se cunoască mai bine, să își înțeleagă direcțiile de viitor și să se angajeze cu încredere în piața muncii. Peste 250 de studenți și 110 profesori au participat deja la cele 4 ediții ale programului. Noua ediție FUTURE – Construiește cu pasiune ediția BCR se desfășoară în format online și include sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program, sesiuni de orientare în carieră, precum și întâlniri de lucru cu profesorii universitari ce aprofundează noi metode de predare și înțeleg piața muncii. Toate sesiunile de training și activitățile din cadrul programului sunt gratuite.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici