„Permacultura…” de Damien Dekarz, acum disponibilă în limba română

În cartea Permacultura în grădină lună de lună, recent apărută la editura ap! (ACT și Politon), Damien Dekarz vorbește despre grădinăritul natural și despre permacultura care poate fi practicată de oricine este proprietarul unei grădini. Cartea este o lectură accesibilă, dar mai ales foarte utilă, pentru toți cei interesați de amenajarea corectă a unui astfel de spațiu. Dincolo de sfaturile legate de grădinărit, Permacultura în grădină lună de lună este și o invitație de a regândi toate sectoarele vieții noastre, habitatul, utilajele și tehnologiile, sănătatea și starea de bine, finanțele și economia sau chiar grija pentru natură și pământ fiind deopotrivă subiecte pe care Damien Dekarz le abordează în acest volum recent apărut în limba română.

„Aș spune așadar că, dacă în viața de zi cu zi avem grijă de pământ, cât și de oameni și veghem la împărțirea echitabilă a resurselor, atunci înseamnă că facem permacultură. Permacultura nu se limitează însă la simplul fapt de a te ocupa de grădinărit. Este o invitație de a regândi toate sectoarele vieții noastre. Habitatul, utilajele și tehnologiile, învățământul și cultura, sănătatea și starea de bine, finanțele și economia, proprietățile funciare și modul de guvernanță sau chiar grija pentru natură și pământ sunt tot atâtea subiecte importante pentru permacultor.” Damien Dekarz

Despre Damien Dekarz

Damien Dekarz, cunoscut pentru videoclipurile sale inspiratoare și practice de pe canalul său de YouTube care depășește 400 de mii de urmăritori (Permaculture, agroécologie, etc.), este autorul potrivit pentru oricine visează la o grădină productivă de fructe și legume, care să protejeze și să susțină biodiversitatea.Volumul său te va învăța să devii autonom îngrijind o grădină productivă în care solul se regenerează, iar biodiversitatea locală este protejată. Autorul a experimentat pe cont propriu acest tip de autonomie, reușind să obțină încă din primul an necesarul de legume al familiei sale dintr-o grădină de doar câteva mii de metri pătrați, iar din al doilea an, grădina lui Damien Dekarz a început să producă un surplus pe care Damien l-a vândut, reușind să obțină astfel un venit moderat.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici