Performance despre prezență și simțire în deschiderea sezonului la Galeria Verticală

Galeria neconvențională Celula de Artă redeschide Galeria Verticală din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu un live performance în care artiștii Ioana Cristodorescu și Marin Grigore se vor exprima prin limbaje artistice diferite și totodată complementare. Vernisajul Dac-ar fi de-adevărat va avea loc pe 8 aprilie, începând cu ora 19:00, iar lucrarea va putea fi vizitată până pe 7 mai.

„Ne-am propus un simplu exercițiu de prezență prin care fiecare dintre noi să se exprime specific prin sunet, respectiv culoare. Va fi despre timp și loc. Va fi despre a fi prezent. Vom pleca de la o pânză goală. De la nimic. De la liniște. DAC-AR FI DE-ADEVĂRAT surprinde doi oameni/artiști într-o situație de risc, de vulnerabilitate și plină de intensitate. Ne vom afla/vom fi/vom exista în același spatiu, ca într-o vitrină, și vom crea o poveste a prezenței și a simțirii, pe care cei ce sunt de cealaltă parte a vitrinei, observatorii, o vor putea cuprinde în momentul performance-ului”, povestesc artiștii.

Not Art

Pe 9 aprilie, la Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 va avea loc vernisajul Not Art, în care artistul Not Bob aduce simboluri caligrafice care transcend arta, pornind de la premisa că o minte liniștită începe cu un spirit puternic ancorat în propria intuiție. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 aprilie.

În căutarea motivației, Not Bob începe să creeze o serie de lucrări folosind vibrația propriilor trăiri. Procesul devine unul transcendental, meditativ, de regăsire și îmbrățișare a propriei ființe. Abandonându-se în brațele perfecțiunii Divine, în căutarea sensului și a protecției, artistul recuperează părți din Sine pe care le transpune pe pânze în caligrafii criptate și complexe care dau naștere unor emoții puternice. 

Cei ce gravitează în jurul unei lucrări sunt adesea atrași spre centrul ei, în mod simbolic, iar cifrul unic li se revelează spre a fi înțeles în perfectă sincronicitate cu forță Universală. Astfel, artistul și privitorul sunt aduși împreună sub cupola imensă a imaginației care capătă sens infinit.

Salonul permanent Celula de Artă, foto: Bogdan Baractaru

Salonul permanent de la Palatul Bragadiru

În salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16:00–18:00, dar și în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru, pot fi văzute lucrările artiștilor Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici