„Otto Barbarul”, campanie de conștientizare și implicare socială

Din 24 septembrie, spectatorii sunt invitați să fie mai prezenți în societate, dar și la cinema, prin intermediul filmului de debut al Ruxandrei Ghițescu, Otto Barbarul, care este totodată un pretext pentru a declanșa întrebări și discuții despre perioadele prin care trec toți adolescenții, perioade de încercări, căutări, confuzie și alegeri. Prin mesajul puternic emoțional și temele pe care le prezintă, Otto Barbarul devine un film-reper ce creează posibilitatea unei comunicări empatice între generații.

Campania de lansare a filmului va fi astfel secondată de una de conștientizare și implicare socială la nivel național „prin care ne dorim să atragem atenția publicului în legătură cu particularitatea frământărilor și visurilor adolescenților care uneori ajung în imposibilitatea de a traversa perioade dificile. Ele pot fi preîntâmpinate de multe ori dacă „nu dăm doar cu SEEN”, ci suntem atenți la semnele premergătoare și oferim sprijin necondiționat copiilor noștri. Scopul campaniei este de a crește conștientizarea privind gravitatea subiectului „depresia la adolescenți” și a modului în care cei implicați – părinți, copii, cadre didactice – pot oferi sau cere suport psihologic.” (The Public Advisors)

Otto Barbarul, recent distins la TIFF cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, surprinde momentul din viața unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale. Băiatul devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția într-un film coming-of-age ce se „desprinde de debuturile româneşti din ultimii ani” (Ziarul Metropolis)

 

 

Filmul îi are în distribuție pe: Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Mihaela Sîrbu, Ana Radu, Constantin Drăgănescu, iar scenariul și regia sunt semnate de Ruxandra Ghițescu. Producătorii sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, Ana Drăghici semnează imaginea și Dana Bunescu montajul.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici