Oppenheimer, favorit la Oscar, redifuzat în luna martie în toate cinematografele Happy Cinema

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice. 

Despre Oppenheimer

Oppenheimer este un film din 2023, scris, regizat și coprodus de Christopher Nolan, în care joacă Cillian Murphy în rolul lui J. Robert Oppenheimer, fizicianul teoretician american creditat ca fiind „tatăl bombei atomice” pentru rolul său în Proiectul Manhattan – efortul din timpul celui de-al doilea război mondial care a dezvoltat primele arme nucleare. Bazat pe biografia din 2005 „American Prometheus” de Kai Bird și Martin J. Sherwin, filmul urmărește cariera lui J. Robert Oppenheimer, cu povestea concentrându-se în principal pe studiile sale, conducerea Laboratorului Los Alamos în timpul celui de-al doilea război mondial și căderea sa ulterioară din grații datorită audierii sale de securitate din 1954. Filmul îi mai are în distribuție pe Emily Blunt în rolul soției lui Oppenheimer „Kitty”, Matt Damon în rolul șefului Proiectului Manhattan Leslie Groves, Robert Downey Jr. în rolul membrului Comisiei pentru Energie Atomică a Statelor Unite Lewis Strauss și Florence Pugh în rolul iubitei comuniste a lui Oppenheimer, Jean Tatlock. Distribuția îi include și pe Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek și Kenneth Branagh.

Încasări impresionante

Filmul a încasat peste 960 de milioane de dolari în întreaga lume, devenind al treilea cel mai profitabil film din 2023, cel mai profitabil film legat de cel de-al doilea război mondial, cel mai profitabil film biografic și al doilea cel mai profitabil film cu rating R. A primit aclamații critice pentru regia și scenariul lui Nolan, coloana sonoră a lui Ludwig Göransson, vizualele, cinematografia, montajul și interpretările distribuției (în special ale lui Murphy, Downey, Blunt și Damon). Printre numeroasele sale premii, Oppenheimer a fost numit unul dintre primele zece filme ale anului 2023 de către Consiliul Național de Revizuire și Institutul de Film American, cu cinci premii la cea de-a 81-a ediție a premiilor Globul de Aur (inclusiv Cel mai bun film – Dramă) și șapte premii la cea de-a 77-a ediție a Premiilor BAFTA (inclusiv Cel mai bun film), precum și obținând 13 nominalizări principale – printre ele, Cel mai bun film – la cea de-a 96-a ediție a Premiilor Academiei.

Prețuri speciale în cinema

Happy Cinema aduce Oppenheimer în fața publicului cu prețuri speciale la bilete.

Astfel, la Happy Cinema Focșani, Alexandria, Bistrița, Vaslui, Botoșani, Slobozia și București (Sala Luceafărul) biletele pot fi achiziționate la prețul de 17 lei, în timp ce la Happy Cinema Buzău biletele pot fi achiziționate la prețul de 14 lei.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici