Open call pentru artistele independente din Timișoara, pe platforma Femme Digitale

Până pe 12 decembrie, artistele independente din Timișoara își pot înscrie portofoliile pe platforma multimedia digitală https://timisoara.femmedigitale.ro/, ce își propune să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.  

Pentru înscriere 

  • o scurtă biografie a fiecărei artiste
  • poză personală de profil
  • 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max. 4MB fiecare)
  • link-uri către portofoliul online, paginile de social media
  • eventual, un portofoliu video. 

Aplicațiile pot fi trimise la adresa contact@femmedigitale.ro.

Platforma multimedia www.femmedigitale.ro a fost realizată în cadrul Femme monumentale. Femme végétale, derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

Proiectul a adus în Timișoara 5 ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, 6 ateliere de dans contemporan, poezie vie, pictură în mișcare deschise publicului larg feminin, cu artistele Negru Virginia, Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Ana Drăgan și Alexandra Gîrbea și un performance despre burnout. 

La încheierea demersului, artistele independente din Timișoara sunt invitate să se alăture inițiativei de mapare și de promovare de pe platformă.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici