Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/revistagolan/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
„O carte în dar”, campanie derulată de elevi pentru copiii cu acces limitat la educaţie

„O carte în dar”, campanie derulată de elevi pentru copiii cu acces limitat la educaţie

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, derulează campania „O carte în dar”, adresându-se elevilor cu acces limitat la educaţie.

Orice persoană poate să doneze cărţi din biblioteca personală, până în 20 ianuarie, care vor fi preluate de consiliile şcolare ale elevilor din fiecare unitate de învăţământ, iar mai apoi dăruite unor licee cu fond slab de cărţi.

„Cultura şi educaţia sunt factori esenţiali în dezvoltarea tinerilor şi cei mai importanţi piloni ai societăţii în care trăim. (…). Din păcate, multe unităţi de învăţământ din mediul rural dispun de biblioteci şcolare cu fond slab de cărţi sau nu dispun deloc de acestea. O mare parte a elevilor care trăiesc în aceste medii au o situaţie financiară precară şi nu îşi permit achiziţia de cărţi, neavând deloc acces la literatură. „O carte în dar” le oferă acestora posibilitatea de a descoperi lumea lecturii”, se menţionează în comunicatul de presă remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în prima ediţie a campaniei s-a strâns un număr impresionant de cărţi, care mai apoi au fost dăruite elevilor şcolilor din comuna Vinţu de Jos.

„Ne dorim ca şi a doua ediţie a campaniei «O carte în dar» să se bucure de acelaşi succes, pentru a deschide o cale spre lectură cât mai multor elevi! (…). Din păcate, nu toţi elevii au acces la resursele necesare în mod egal. Astfel, ne dorim să oferim o mână de ajutor prin a doua ediţie a campaniei „O carte în dar”, desfăşurată cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba. Scopul acestui demers este de a oferi elevilor din judeţul Alba şanse egale la educaţie prin creşterea numărului de resurse la care au acces. Reprezentarea elevilor începe cu fiecare membru al comunităţii, pe care îl aşteptăm să doneze cărţi pentru a sprijini elevii de pretutindeni!”, a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele CJE Alba, Diana Teodora Diacu.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici