Noul bestseller al lui Matt Haig, în curs de ecranizare, disponibil pentru precomandă la Nemira

O poveste specială, un autor iubit de milioane de cititori din întreaga lume și un titlu care promite să ofere cititorilor o experiență literară cu adevărat memorabilă, acestea sunt ingredientele care compun „Familia Radley”.  Romanul aduce în prim-plan viața unei familii aparent obișnuite, dar cu secrete întunecate ce așteaptă să iasă la iveală. Mai mult, propune cititorilor o lectură care explorează cu îndrăzneală și umor subiecte precum limita unui părinte atunci când trebuie să își protejeze copilul, costurile pe care le implică negarea propriei identități sau cum se construiesc și se păstrează legăturile între părinți și copii.

Cartea ce apare în colecția de autor Matt Haig la Editura Nemira este bestseller The Sunday Times și va fi ecranizată în această toamnă.

Matt Haig este cunoscut de cititorii din România mai ales pentru bestseller-ul său #1 New York Times – „Biblioteca de la miezul nopții”, care s-a vândut în peste nouă milioane de exemplare în întreaga lume, dar și pentru titluri precum „Umanii”, „Cum să oprești timpul”, „Câteva motive să iubești viața” sau „Cartea alinării”, dar și datorită titlurilor pentru copii precum „Un băiat numit Crăciun”, „Fetița care a salvat Crăciunul”, „Eu și Moș Crăciun” și „Evie și animalele”.

În noul său roman,  Matt Haig ne dă întâlnire cu niște personaje unice în literatura lui. Viața familiei Radley este una banală: țin radioul pornit mereu pe același post, iau cine liniștite cu vecinii din Bishopthorpe și își neagă adevărata natură. Dar iadul e pe cale să se dezlănțuie. Când adolescenta Clara este atacată pe drumul de întoarcere de la o petrecere, ea și fratele său Rowan descoperă în sfârșit motivul pentru care nu pot să doarmă, nu pot să mănânce salată thailandeză fără teama de asfixiere și nu pot să iasă din casă fără factor de protecție solară 60. Odată cu vizita unchiului lor Will și cu suspiciunile tot mai mari ale polițiștilor, viața în Bishopthorpe e pe cale să se schimbe. Radical.

Cartea este disponibilă la precomandă pe site-ul nemira.ro.

Despre Matt Haig

Matt Haig este un scriitor prolific, de origine britanică, autorul mai multor volume de succes, precum Umanii (Nemira, 2016), Cum să oprești timpul (Nemira, 2018), Câteva motive să iubești viața (Nemira, 2018), Gânduri de pe o planetă nervoasă (Nemira, 2019) și Biblioteca de la Miezul Nopții (Nemira, 2020). Ca autor de cărți pentru copii și adolescenți, a câștigat Blue Peter Book Award, Smarties Book Prize și a fost de trei ori pe lista scurtă pentru Medalia Carnegie.

În România au mai apărut, la Editura Nemi, volumele pentru copii Un băiat numit Crăciun (2016), Fetița care a salvat Crăciunul (2017), Eu și Moș Crăciun (2018) și Evie și animalele (2021). Cărțile lui au fost traduse în peste 40 de limbi. Pe lângă scrierile sale, Matt Haig a fost apreciat pentru deschiderea și sinceritatea sa în discuțiile despre sănătatea mentală și a devenit o figură importantă în promovarea conștientizării și înțelegerii acestor probleme.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici