Nouă premieră la Teatrul Arte dell’Anima: spectacolul „Carne”

În data de 8 iunie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima are premiera spectacolului de teatru „Carne” de Andreea Tănase, regia George Zamfir la ARCUB – Sala Mare. Spectacolul este creat în cadrul proiectului #NOTFORSALE, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea I/2022, aria Artele Spectacolului – Teatru. 

#NOTFORSALE este un proiect cultural-educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a comunității românești: creșterea numărului de persoane traficate din România la nivel mondial. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă amenințare de trafic de persoane. România este statul UE cu cele mai multe victime în plan internațional. România riscă o retrogradare internațională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, precum Afghanistan, Siria, Cuba ori Iran, potrivit raportului privind Traficul de persoane al SUA. 

Două femei, Eva și Ana, se trezesc pe un drum la care nici una dintre ele nu se aștepta. Două vieți se împletesc, pornind de la efervescența începutului unei povești de dragoste și de la promisiunea unui job care pune femeia pe primul loc. Cele două femei se confruntă cu întrebări ca: „Unde e limita dintre munca sexuală și exploatarea sexuală?” și „Ce-ai fi putut să faci altfel?”, mai ales când nu există nici un semn că lucrurile ar putea să ajungă acolo. Efectele muncii sexuale și ale traficului de persoane sunt cercetate și scoase la lumină prin abordarea unor teme ca: iubirea, sexul, violența, vulnerabilitatea, trauma și vindecarea.

Program

  • 8 iunie, ora 19:00 – Premieră la ARCUB, Sala Mare
  • 10 iunie, ora 19:00 – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
  • 23 iunie, ora 19:00 – Teatrul Municipal Bacovia, Bacău
  • 7 iulie, ora 19:00 – ARCUB, Sala Mare

Textul este scris de Andreea Tănase, regia e semnată de George Zamfir, decorul de Miruna Croitoru, costumele de Nicoleta Ivan, lighting design-ul de Daniel Klinger. Sound design: Filip Assoum. Coregrafia: Ruxandra Bobleagă. Din distribuție fac parte: Andreea Bibiri (Sandra), Tiberiu Hărșan (Cristi), Alexandra Sârbei (Eva), Cezara Petredeanu (Ana). 

Intrare liberă pe bază de înscriere în prealabil aici.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici