Nou la Tritonic: „1991. Prima anchetă a lui Sharko”, prequelul seriei de succes Sharko

Apariție nouă la Editura Tritonic: în 1991. Prima anchetă a lui Sharko, prequelul seriei de succes Sharko, Franck Thilliez își introduce cititorii în lumea complexă a inspectorului Sharko în anul 1991, în momentul în care acesta este pus în fața unui caz nerezolvat de crime multiple în sudul Parisului. Cu toate eforturile depuse de-a lungul timpului, criminalul este încă în libertate, iar Sharko dedică întreaga sa atenție și energie acestui dosar. 

Cartea dezvăluie o atmosferă tensionată și misterioasă, în care protagonistul, Franck Sharko, se confruntă cu o serie de evenimente terifiante și cu propria lui luptă interioară. Autorul reușește să creeze o imagine vividă a scenei crimei, oferind cititorilor o privire detaliată asupra unui puzzle înfricoșător ce trebuie rezolvat.

Despre autor

Franck Thilliez este autorul a cincisprezece romane, printre care și La Chambre des morts, adaptat pentru cinema în 2007, pentru care a primit premiul Quais du Polar 2006 și premiul SNCF pentru thriller francez 2007. Toate titlurile sale, lăudate de critici, au fost clasate ca bestsellere, fiind traduse în întreaga lume.

Autorul s-a născut în 1973, la Annecy. Timp de zece ani a lucrat ca inginer informatician. Îmbină această pasiune cu gustul pentru thrillere și publică primul său roman Conscience animale (2002); apoi Train d’enfer pour Ange rouge (2003), care e nominalizat la Premiul SNCF pentru polar francez (2004). În 2005, apare La Chambre des morts (Le Passage), rapid ecranizat cu același titlu (2007). Urmează noi romane care au ca personaje principale pe cei doi inspectori, Franck Sharko și Lucie Henebelle, anchetând separat sau împreună. Cele peste 20 de volume publicate de Thilliez au fost premiate (SNCF, Quais du Polar etc.) și sunt traduse în lumea întreagă. Thilliez este și scenarist – primul realizat de el, Obsessions, pentru filmul lui Frédéric Tellier (France 2, 2010), primește Premiul Mireille Lantéri în 2011.

În 2021, Franck Thilliez ocupă locul trei în vânzările de carte din Franța cu cele 750.000 exemplare ale romanului 1991.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici