Nou la Editura Trei, o carte-fenomen pe TikTok, acum și în librării: „Jurnalul umbrei”, de Keila Shaheen

Jurnalul umbrei, scris de de Keila Shaheen și publicat de Editura Trei, „un ghid care te va ajuta să-ți identifici, să integrezi și să-ți depășești umbrele”, este noua carte-fenomen, care a înregistrat recorduri de popularitate pe social-media.

Vândută deja în aproape 1 milion de exemplare, cartea tinerei autoare absolventă de Psihologie și Studii Creative valorifică un concept cunoscut al celebrului psihiatru și psihanalist elvețian Carl Gustav Jung – umbra, acea parte inconștientă a psihicului care conține gândurile, sentimentele și impulsurile refulate.

O carte „atipică”

Keila Shaheen propune cititorilor ei o carte atipică, în care „tehnologia întâlnește transformarea interioară”. Cartea autoarei americane se citește cu pixul în mână, dar și cu telefonul, pentru a scana codurile QR care trimit la diverse tipuri de exerciții sau meditații ghidate. Jurnalul umbrei își îndeamnă cititorii să urmărească declanșatorii „turbulențelor” emoționale, să-și conștientizeze sentimentele și să-și descopere tiparele emoționale. Cartea oferă idei pentru ținerea unui jurnal al realității interioare, dar și seturi de exerciții considerate de autoare vindecătoare.

Jurnalul umbrei este, de fapt, o călătorie de autodescoperire, în profunzimile psihicului, având-o drept ghid pe autoarea cărții. Exploarea adâncurilor umbrelor poate să nu fie confortabilă, dar este necesară pentru cei care vor să-și descopere înălțimile potențialului.

Publicat chiar de autoare pe Amazon, Jurnalul umbrei a cunoscut un succes răsunător. Videoclipurile inspirate de exercițiile din volum au depășit un miliard de vizualizări pe TikTok, iar cartea a devenit bestseller absolut pe platforma de vânzări. Kristian Kemtrup, terapeut din San Francisco invitat de The Guardian să analizeze acest succes neobișnuit, crede că „popularitatea cărții demonstrează că oamenii vor să se cunoască mai bine pe ei înșiși”, însă mulți nu-și permit sau nu găsesc persoana potrivită. „Este greu să găsești un terapeut și, chiar și atunci când îl găsești, uneori nu se potrivește. În schimb, e atractiv să încerci o carte care costă 20 de dolari”, mult mai ieftin decât costul unei ședințe de terapie în Statele Unite.

Keila Shaheen lămurește însă că Jurnalul umbrei se dorește a fi un instrument care să ajute la explorarea psihicului, care poate fi utilizat de către toți cei interesați și, în egală măsură, chiar de psihoterapeuți în lucrul cu clienții lor. Nu urmărește să se substituie unei ședințe de psihoterapie, deși a fost percepută în acest sens. Propriu-zis, cartea așază fiecare cititor față în față cu el însuși și îl încurajează să se confrunte cu adevăruri mai dificil de digerat.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici