Nou în librării: cartea scriitorului care și-a transformat balconul într-o „junglă urbană” în care cultivă legume și fructe

Editura ap! (ACT și Politon) ne invită să descoperim povestea captivantă a scriitorului Patrick Vernuccio, cunoscut pe rețelele de socializare sub pseudonimul „The Frenchie Gardener”, un grădinar urban care și-a transformat propriul balcon (de 18 m2) într-o veritabilă junglă urbană, în care cultivă legume și fructe organice sezoniere. După ce a sădit prima sămânță la 36 de ani, a făcut o adevărată pasiune pentru grădinăritul urban, actualmente militând pentru reintroducerea naturii în viața și în orașele noastre și pentru refacerea acestei conexiuni esențiale cu alimentele, anotimpurile și ecosistemele. 

În cartea proaspăt ieșită de la tipar, ROȘII & BUSUIOC la etajul 5: Totul pentru o grădină de legume reușită pe balcon, autorul oferă un adevărat manual pentru cei care doresc să îi urmeze exemplul. Dând exemplul producătorilor de legume parizieni din secolul al XIX-lea, autorul ne îndeamnă să practicăm din nou cu încredere agricultura urbană, să producem cantități mari de legume de calitate pe o suprafață redusă, evitând poluarea și crearea de deșeuri toxice.

Patrick își susține cauza – reîntoarcerea la natură – atât pe canalul său de Instagram (unde oferă sfaturi utile pentru grădinarii urbani), cât și prin intermediul articolelor pe care le scrie pentru diverse reviste de grădinărit și prin cursurile online de grădinărit pe care le ține.  

ROȘII & BUSUIOC la etajul 5: Totul pentru o grădină de legume reușită pe balcon poate fi un adevărat manual pentru toți cei care își doresc să își amenajeze o grădină de legume pe balcon sau pe terasă. În aceste pagini, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a cultiva numeroase soiuri de fructe și legume în ghivece și jardiniere, pe tot parcursul anului.

În cazul în care te întrebi de ce ai avea nevoie de o carte care să te învețe cum să cultivi legume pe balcon, explicația autorului este oferită prompt. În anii ce urmează, nevoia de hrană va crește, în timp ce spațiul cultivabil va scădea considerabil:

„Un raport al ONU arată că până în 2050, 68% din populația globului va locui în zona urbană. Nu e nevoie să fii laureat al Premiului Nobel pentru a anticipa că, cu cât zonele urbane se extind, cu atât zonele rurale se restrâng. Dacă ecuația e simplă, nu la fel stau lucrurile și cu soluția acesteia: mai mulți locuitori, o cerere crescută de hrană, dar mai puțin spațiu cultivabil… În fața acestei constatări, este nevoie să ne regândim orașele, obiceiurile și modul în care consumăm: pe scurt, organizarea generală a vieții noastre citadine. Din fericire, se pun în aplicare numeroase soluții inovatoare, iar agricultura urbană reprezintă o veritabilă oportunitate și o alternativă minunată.” (Patrick Vernuccio)

Cartea de față le dă o veste extrem de bună tuturor celor care sunt atenți la alimentație și au grijă să îi ofere corpului lor cei mai buni nutrienți în funcție de sezon: toate fructele și legumele, atât de sănătoase și de hrănitoare, pot fi cultivate cu succes pe balcon. Mai exact, este vorba despre: spanac, varză kale, nap, varză chinezească, broccoli, conopidă sau măcriș, toate foarte sănătoase și recomandate a fi consumate iarna, respectiv roșii, castraveți, dovlecei, căpșuni și ridichi, care ar trebui consumate în cantități mai mari vara. 

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici