Nou în colecția „Biblioteca hispanică”: titluri de José Ortega y Gasset și Fernando Savater

Institutul Cervantes din București și Editura Humanitas organizează joi, 20 iunie, ora 19.00, în Sala Auditorium a Institutului (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38), lansarea celor mai noi apariții din colecția „Biblioteca Hispanică“, dedicată uneia dintre marile culturi ale lumii.

Vor fi prezentate cele mai recente două volume ale colecției: Meditații despre Don Quijote: Gânduri despre roman de José Ortega y Gasset, traducere din limba spaniolă, note și tabel cronologic de Andrei Ionescu, prefață și revizuirea traducerii de Mianda Cioba, și Muzica literelor: Ghid de lectură cu desăvârșire personal de Fernando Savater, traducere din limba spaniolă, prefață și note de Oana Dana Balaș.

Invitați

La eveniment vor participa: Carmen Noguero Galilea, secretar general, Instituto Cervantes (Madrid), Anca Crivăț, membru în comitetul științific al colecției, profesor la Universitatea din București, Oana-Dana Balaș, traducător, conferențiar la Universitatea din București, Mircea Vasilescu, istoric literar, profesor la Universitatea din București, Ioan Stanomir, critic literar și scriitor, profesor la Universitatea din București, Lidia Bodea, directoarea Editurii Humanitas, și Jorge Jiménez-Zumalacarregui, directorul Institutului Cervantes din București.

Biblioteca hispanică a Institutului Cervantes

Pe fundalul unor experiențe tot mai complexe de viață comună în care lumea spaniolă și cea românească se întâlnesc într-un proces de integrare europeană din ce în ce mai intens, colecția „Biblioteca Hispanică a Institutului Cervantes“, în care apar traduceri din literatura spaniolă clasică și contemporană – cu o atenție specială acordată non-ficțiunii, eseisticii filozofice, reflecției etice și etico-politice –, este rezultatul colaborării dintre Institutul Cervantes din București, care a avut inițiativa acestui proiect, și Editura Humanitas. 

Colecția este realizată de un colectiv de profesori și traducători, specialiști în limbi și literaturi hispanice de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, sub coordonarea unui comitet științific internațional. Titlurile colecției apar, unele dintre ele, în formulă bilingvă, și toate în condiții editoriale speciale, însoțite de un aparat critico-analitic complex.

Acces și bilete

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, dar se face pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici