Noi premiere anunțate de Independența Film

Jeanne du Barry, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, va deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și va ajunge în această toamnă și în cinematografele din România, distribuit de Independența Film. Cel de-al şaselea lungmetraj al actriţei şi regizoarei franceze Maiwenn, în vârstă de 46 de ani (cunoscută pentru Polisse, recompensat cu Premiul Juriului la Cannes în 2011), spune povestea „vieţii, ascensiunii şi căderii favoritei regelui Ludovic al XV-lea”, interpretată de însăşi Maïwenn, în timp ce Johnny Depp joacă rolul suveranul francez.

Totodată, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc între 9 – 18 iunie, în Cluj-Napoca, Indepedența Film anunță încă 4 noi filme în avanpremieră la nivel național:

Afire – Câștigător al Ursului de Argint la Berlinale 2023, filmul cineastului german Christian Petzold este o dramedie ce face parte din trilogia începută în 2020 cu „Undine” și care spune povestea a patru tineri – un scriitor, un fotograf și un cuplu – prinși într-o casă de vacanță, în mijlocul unui incendiu de vegetație mistuitor. Afire are premiera în cinematografe pe 7 iulie.

Kompromat – bazat pe evenimente reale, filmul regizorului francez Jérôme Salle, oferă o perspectivă asupra poveștii din spatele unui scandal internațional: un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru pornografie infantilă și aruncat în închisoare. Filmul va avea premiera în cinema pe 28 iulie.

Talk to Me – regizat de Danny și Michael Philippou, doi frați australieni, celebri pe YouTube ca RackaRacka pentru conținutul lor de tip live-action combat videos, debutează pe marile ecrane cu un horror supranatural contemporan, bazate pe o rețetă consacrată: un grup de prieteni invocă spirite prin intermediul unei mâini îmbălsămate, până când unul din ei merge prea departe și deschide ușa spiritelor. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 22 septembrie.

Crima este a mea, noul film al cunoscutului regizor François Ozon, ultimul din triologia în care se regăsesc 8 femmes și Potiche, este o comedie plasată în anii ‘30, a cărei protagonistă este o actriță ce devine cunoscută după ce este achitată de crimă pe motiv de autoapărare. Din distribuție fac parte Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon și André Dussollier. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 6 octombrie.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici