Noi nume în line-up la Festivalul Rock la Mureș: Leons Massacre, Suasion, The Desperate Mind și Glazed Curtains

Festivalul Rock la Mureș, primul eveniment open air de anvergură din vestul țării, își propune să facă din cea de-a XII-a ediție una într-adevăr memorabilă.

Diversitatea a fost mereu un element după care organizatorii și-au ghidat principille, îngrădirile de orice natură fiind lăsate undeva departe de porțile festivalului, iar asta pentru simplul fapt că Rock la Mureș este mai cu seamă o stare de spirit, un moment în timp, o emoție aparte, mai mult decât orice altceva.

Astfel că, din dorința ca fanii îndrăgitului festival de pe malul râului Mureș să nu fie privați de această sărbătoare a spiritului liber și a bucuriei alături de prieteni, organizatorii evenimentului au fixat abonamentele la un preț mai mult decât accesibil. Mai mult de atât, aceștia au pus în vânzare cele mai avantajoase abonamente de grup pentru un festival din România.

Abonamentele și pachetele de grup promoționale pot fi comandate în exclusivitate de pe iaBilet.ro, aici.

Nume noi în line-up

Cele mai recente trupe în distribuția pentru anul acesta a festivalului sunt adevărate revelații sonore, și anume: Leons Massacre (Austria), Suasion (Belgia), The Desperate Mind (Cehia) și Glazed Curtains (Austria).

Leons Massacre s-a înființat în 2009, în Graz, Austria, și este o formație care în ultimii ani a înregistrat un salt uimitor în scena metal europeană. Trupa din patria lui Mozart, propune o abordare stilistică mai mult decât interesantă, combinând elemente din metalul modern cu fragmente desprinse din vastul univers al genului avantgarde.

Leons Massacre reprezintă un amestec versatil de elemente hardcore și nu-metal în care, pentru un sound mai dinamic, aleg să combine secțiunile aspre de growl cu fragmente de rap și refrene melodice super catchy pe voce clean, reușind să creeze în show-urile lor adevărate explozii de energie.

Formată în 2013, în Liège, Belgia, Suasion este una dintre trupele cu cea mai interesantă creștere din ultima perioadă în scena metal europeană. Cu o abordare stilistică complexă ce încadrează genuri precum eletronica sau cinematic pop pe un suport de metal modern energic, formația belgiană reușește să creeze în aparițiile live o atmosferă unică.

În ianurie 2023, Suasion a lansat „The Infinite”, cel de-al doilea album, un material conceptual, cu o abordare cinematică, împărțit în 12 capitole, fiecare piesă fiind însoțită de o poveste vizuală aparte. Toate pot fi vizionate pe canalul oficial de Youtube al trupei.

The Desperate Mind a luat ființă în anul 2011, în Blansko, Cehia, la inițiativa a doi buni prieteni de liceu, Martin J. Polák (voce/chitară) și Tomáš Ondra (chitară), sub numele Green Talent. Desigur, inspirați fiind de două dintre trupele lor favorite, Green Day și Billy Talent.

Cu timpul, după o serie de materiale discografice destul de apreciate la vremea respectiva, The Desperate Mind au reușit să își contureze un sound propriu, însă, știți cum este, prima dragoste nu se uită, astfel că, muzica lor aduce aminte, printre altele, de celebrele trupe menționate mai sus.

Inspirați de curentul skate punk, foarte la modă în Statele Unite la începutul anilor 2000, The Desperate Mind au devenit azi una dintre cele mai apreciate trupe de acest gen la nivel european.

Glazed Curtains a luat ființă în anul 2019, în Viena, Austria, și încă de la începuturi a căutat să propună o muzică îndrăzneață, cu riff-uri aspre inspirate din grunge-ul anilor ’90, dar și elemente moderne ce te duc cu gândul la acel indie britanic cu nuanțe excentrice, oarecum sexy, dar și melancolic în multe aspecte, ce amintește de The Kooks sau The Libertines.

Cu peste 1 milion de redări pe Spotify, Glazed Curtains își anunță cu maximă îndrăzneală intențiile cu privire la topul scenei alternative/indie mondiale. Un nume despre care, cu siguranță, veți mai auzi.

Merch pentru colecționari și nu numai

Recent, pe website-ul festivalului a fost lansată o serie de tricouri în ediție de colecție atât pentru cei care vânează în mod regulat asemenea trofee vestimentare, cât și pentru admiratorii și susținătorii festivalului.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici