Noi nume confirmate la Rock la Mureș XII: Stain The Canvas și Dead Like Juliet

Două dintre cele mai în vogă trupe din Italia, Stain The Canvas și Dead Like Juliet, vin la Rock la Mureș anul acesta.

Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș se anunță un adevărat maraton muzical, nu doar pentru împătimiții genului punk-rock, ci și pentru toți iubitorii de sonorități moderne, dornici să descopere cele mai în trend trupe din scena europeană.

După legendele punk The Casualties și fenomenul nu-metal Dropout Kings, fanii primului festival open air din județul Timiș vor avea parte de alte două nume noi în line-up.

Abonamente

Pe scena festivalului ce se va desfășura la Periam Port în perioada 12-13 iulie vor urca italienii de la Stain The Canvas, cea mai trendy trupă de metal, și Dead Like Juliet, super forța metalcore.

Abonamentele pentru ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș s-au pus deja în vânzare și sunt diponibile pe site-ul ia.bilet.ro, aici.

Oferte speciale pentru grupuri 

În afara faptului că organizatorii pun la dispoziția fanilor cele mai accesibile prețuri la abonamente pentru un festival open air din România, aceștia au lansat și o promoție de grup specială pentru cei care doresc să vină la festival împreună cu prietenii sau familia, de la distanțe mai mari. 

Mai mult, în prețul abonamentului intră gratuit și un loc în zona de camping, în inima naturii, dar cu cele mai bune facilități pentru o ședere cât mai plăcută. De la dușuri și toalete ecologice moderne, la prize pentru gadget-uri și telefoanele mobile și până la posibilitatea de a parca mașina chiar lângă cort.

Tricouri de colecție 

De asemenea, important pentru cei care colecționează tricouri: o ediție deluxe Rock la Mureș chiar pe site-ul festivalului, special gândită pentru cei mai pasionați de astfel de chilipiruri. Designul unic, creat de artistul Alexandru Daș, același care a realizat și grafica ediției din acest an a festivalului, este imprimat prin serigrafie la cele mai înalte standarde de cei de la Kraken, cel mai cool atelier boutique dedicat scenei rock și metal din România.

Stain the Canvas

Formată în 2019 în Milano, formația STAIN THE CANVAS a înregistrat o ascensiune fulminantă în scena metal europeană încă de la albumul de debut, “God Made Hell”, un material care, prin sound-ul inovator, a reușit să uimească deopotrivă fanii genului și presa de specialitate.

Considerată drept o trupă de metalcore, italienii au depășit în mod evident granițele acestui gen, reușind să își creeze un stil propriu, inconfundabil, ce orbitează în preajma unor universuri muzicale mult îndepărtate de spectrul metal, precum, electronică, emo-pop sau industrial.

Cu acest bagaj compozițional, dar și cu o serie de hit-uri ca “In Reverse”, “Puppet” sau “Dead Circus”, STAIN THE CANVAS au luat cu asalt topurile de gen și nu numai, fapt ce i-a condus către scena celor mai mari festivaluri precum MadRook Festival sau Sziget Festival.

Prestațiile live sunt adevărate doze de energie și emoție, show-urile lor fiind un mix hipnotizant de riff-uri explozive, teatru horror, refrene electrizante pe voce clean și fragmente de growl aproape isterice. Un adevărat spectacol din partea unui adevărat fenomen ce poate apărea pe firmamentul fest-urilor rock și metal din România, mai rar ca eclipsele totale de Soare.

Dead like Juliet

Cu o activitate de aproape 15 ani, una dintre cele mai active trupe de metalcore din Europa, DEAD LIKE JULIET se alătură conaționalilor lor și completează un line-up electrizant.

Apărută tocmai din cea mai nordică regiune din Italia, Tirolul de Sud, DEAD LIKE JULIET este o formație care și-a definitivat un stil propriu care se învârte în jurul genurilor melodic hardcore/punk și metalcore.

Astfel că, pe lângă sound-ul raw, specific trupelor de hardcore, italienii au reușit să insereze, într-un mod care să nu le dilueze energia și mesajul, de cele mai multe ori foarte direct, pasaje atmosferice de clape și synth care, practic, le-au adus recunoașterea la nivel mondial.

Piesele lor tratează o serie de probleme: de la cele personale, la cele sociale și politice, într-o manieră, pe cât de frontală, pe atât de atent construită în spatele argumentelor raționale. Toate acestea împachetate într-un metalcore melodic, cu refrene energice și catchy, care amintește de trupe precum Parkway Drive sau Emmure.

De astfel, aparițiile live foarte consistente și absolut explozive, îi apropie foarte mult de trupele menționate mai sus, motiv pentru care DEAD LIKE JULIET a devenit în timp unul dintre cele mai mari nume ale scenei metalcore europene.

Și desigur, un motiv în plus pentru care să nu ratăm ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici