Noi lucrări de Wanda Hutira, Ortaku și Toybox la BMB în cadrul Un-hidden Romania

Wanda Hutira, Ortaku și Toybox au pictat porțile Filialei „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, în cadrul programului multianual de regenerare urbană prin artă Un-hidden Romania.

Un-hidden Romania este un program cultural multianual produs de Save or Cancel în perioada iulie 2021 – iunie 2023. De la tururi ghidate cu tema street art, la ateliere cu artiști, apeluri deschise, sau seria de intervenții artistice, toate activitățile programului își propun să ajute publicul să exploreze spații publice din România prin intermediul artei independente. 

Seria de intervenții artistice din spații publice include lucrări remarcabile realizate de Sandi (mural) și Oana (soundtrack) în Brașov, Pisica Pătrată în Constanța, Maria Bălan (mural) și Dragutesku (soundtrack) în București, Bea Hopes (mural) și Bucurie (soundtrack) în Iași și continuă cu o intervenție compusă din două lucrări, în București, create în două etape de Ortaku, în colaborare cu Toybox, și de Wanda Hutira

Lucrarea pictată de Wanda își propune să sublinieze rolul și importanța bibliotecilor, ilustrând citatul Lumea e a celor care citesc” (Rick Hollan). Citatul a fost propus de cititorii Filialei „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, care, astfel, au fost invitați să se implice în crearea acestei lucrări artistice.

Prima etapă a intervenției a fost demarată de Ortaku și Toybox, în luna Iulie 2022, și continuă traseul cultural al lucrărilor artistice urbane găzduite de instituții de cultură din București, partenere în programului multianual Un-hidden Romania. Intervenția artistică oferă cititorilor și vizitatorilor o incursiune în universul creativ al artiștilor.

Ambele lucrări pot la fi văzute la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, strada Christian Tell, nr. 10. Pentru a vizita lucrarea lui Ortaku și Toybox, va fi necesar să te încadrezi în programul biblioteci.

mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici