Noaptea Muzeelor aduce peste 300 de evenimente în 2023

Rețeaua Națională a Muzeelor din România anunță un record absolut de peste 300 de obiective culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, urmând să aibă loc sâmbătă, 13 mai, într-o ediție comună România – Republica Moldova, în cadrul circuitului 297 de evenimente fiind anunțate doar în România, 14 urmând să se desfășoare în Republica Moldova. Doar în București, de sâmbătă de dimineață până noaptea târziu, publicul se va putea bucura de aproximativ 60 de evenimente propuse de muzee, galerii de artă, centre culturale și expoziționale, spații ale tearelor, opere, coruri, palate, institute, case ale experimentelor sau licee și festivaluri de muzică.

Invitatul special al Nopții Muzeelor 2023 este un muzeul fenomen la nivel mondial, War Childhood Museum, care se află în premieră în România. Expoziția sa va putea fi vizitată gratuit, la Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român, începând cu ora 16:30, de pe 12 mai, până pe 12 iunie 2023. Expoziția se intitulează LISTEN/ASCULTĂ și reprezintă o abordare curatorială inovatoare și un parcurs expozițional care se construiește în jurul obiectelor și mărturiilor copiilor afectați de război.

Evenimentele din circuitul Noaptea Muzeelor 2023 sunt disponibile aici.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici