Nicușor Dan s-a întors, dar nu e de ajuns. #stimtoti

sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan s-a întors. Și e efervescent. Dar nu e de ajuns. #stimtoti

Un meme oferit pe tavă chiar de contracandidatul său, neinspiratul Piedone, a devenit viral pe Facebook și a resuscitat publicul, evidențiind forța social media și importanța unei reacții la momentul potrivit. O revenire pe cât de simplă, pe atât de puternică, după trei ani în care a absentat, cu puține excepții, din viața publică. Un buzz ce l-a ajutat să se reconecteze emoțional cu publicul extraordinar de rapid, o performanță pentru care ar trebui să mulțumească inspiratei echipe. Nu-i ușor să intri din nou în grațiile electoratului, după ce l-ai ignorat atâta vreme – trei ani în viața publică înseamnă o veșnicie. O greșeală pe care alegătorii educați sunt dispuși să i-o ierte, pentru binele tuturor.

Revenirea în lumina reflectoarelor este spectaculoasă, însă nu este de ajuns pentru consolidarea sprijinului publicului. Umorul nu va funcționa toată campania electorală și contracandidații nu pot fi ironizați continuu. Nicușor va trebui să demonstreze, în puținul timp care a mai rămas până la alegerile din 9 iunie, că știe să asculte și că este acolo pentru a răspunde nevoilor și preocupărilor bucureștenilor. Și, chiar dacă mișcarea de relații publice de sâmbătă a avut un impact puternic, priceperea consultanților politici și a specialiștilor în comunicare se va vedea în convingerea oamenilor de a merge la urne. Miza o reprezintă, în continuare, alegătorii dezamăgiți de toată clasa politică, cei care continuă să strige că „toți sunt la fel” și care preferă să facă un grătar la iarbă verde decât să ofere un vot care „oricum nu contează”.

După trei ani în care nu a dat importanță relațiilor publice, având o comunicare limitată cu cetățenii, este important ca Nicușor Dan să fructifice momentul genial, să nu mai dispară ca „măgaru-n ceață”, să rămână conectat și să recâștige sprijinul electoratului. Oamenii au nevoie de confirmări și reconfirmări, trebuie să fie asigurați că nu sunt abandonați, că nu sunt singuri în lupta anticorupție. Timpul este scurt, dar Piedone, prin greșeala de a se afișa la TV cu un tricou cu care se autoproclamă interlop, l-a ajutat pe Nicușor să recupereze din terenul pierdut. Însă nu e de ajuns să #stimtoti, e necesar să #votamtoti.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici