Netflix îşi construieşte propriul studio de jocuri

Netflix îşi construieşte propriul studio unde va crea jocuri, după ce a cumpărat mai mulţi dezvoltatori şi a început să colaboreze cu alţi producători.

Compania este pregătită să treacă la următorul nivel în ceea ce priveşte jocurile, care vor deveni, mai devreme sau mai târziu, noul pilon de conţinut al platformei de streaming.

Primul studio de jocuri deţinut de Netflix va avea sediul la Helsinki. Capitala Finlandei a fost aleasă pentru că este considerată unul dintre cele mai bune hub-uri de talente în ceea ce priveşte dezvoltarea jocurilor, potrivit News.ro.

Compania americană spune că va dezvolta aici „jocuri de clasă mondială” şi că acestea nu vor fi condiţionate de reclame sau microtranzacţii, pentru că vor fi incluse în planurile pentru care se percep oricum abonamente lunare şi pe care compania le poate scumpi, cum a şi făcut-o deja în mai multe rânduri.

La conducerea studioului se va afla Marko Lastikka, care este fost vicepreşedinte şi Manager General la Zynga, studioul cunoscut, în principal, pentru jocul Farmville. Va dura, însă, până vor putea fi jucate primele titluri create de noul studio Netflix. Compania spune că „fructele” vor putea fi văzute peste câţiva ani.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici