„Neliniște” – premieră la Teatrul Odeon

Neliniște de Ivan Vîrîpaev se va juca, în premieră, la Teatrul Odeon pe 23 mai, ora 19.30, și 28 mai, ora 19.00, în Sala Majestic. Piesa, scrisă în 2018, este o poveste despre autori care își creează nu numai lucrările, ci și propriul mit – cea mai specifică și intensă, precum și cea mai strălucitoare și autentică realitate.

Povestea este plasată în Manhattan, New York, în apartamentul faimoasei scriitoare americane cu origini polonezo-germane, Ula Richter. Ea, nominalizată la Premiile Nobel, o persoană rezervată și discretă, acordă un interviu important jurnalistului polonez Krzysztof Zieliński. Interviul are o miză dublă: pentru Krzysztof poate fi o rampă de lansare către o carieră la New York, capitala media a lumii și paradisul oricărui jurnalist, iar pentru Ula reprezintă o extraordinară oportunitate de a spune adevărul sau, poate, de a provoca confuzie, creându-și astfel un alt mit personal.

Traducerea îi aparține Ralucăi Rădulescu, regia, lui Bobi Pricop, scenografia – Oana Micu. Joacă: Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Niko Becker, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache, Gabriel Pintilei.

Următoarele reprezentații sunt programate în Sala Majestic pe 2, 3 și 10 iunie, ora 19.00. Bilete aici.

Despre autor

Ivan Vîrîpaev este cel mai cunoscut și mai frecvent montat dramaturg, regizor de teatru și film, scenarist, producător și actor rus contemporan și interzis în prezent în teatrele din țara natală din cauza poziționării sale anti-război. Pentru el, teatrul este artă legată identitar de „limbaj, stil, cuvinte, fraze frumoase“.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici