NaradiX, TVR și Fundația Bosch România fac din nou echipă pentru a susține elevii la Evaluarea Națională

Printr-un parteneriat comun între organizația Narada, TVR și Fundația Bosch România, educația devine mult mai accesibilă pentru elevi. Astfel, cu sprijinul Fundației Bosch, o serie de profesori din întreaga țară filmează conținut interactiv, adaptat noilor generații de elevi, ce este difuzat pe TVR 2, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15:30. Principalele subiecte tratate la Evaluarea Națională la limba română și matematică sunt dezbătute pe larg în emisiunea tv. Toate aceste cursuri se vor regăsi și pe NaradiX, împreună cu teste ce evaluează cunoștințele elevilor.

În plus, toți elevii care intră pe platformă la finalul fiecărui calup de lecții și testări sunt recompensați cu naradini, monede virtuale cu care își pot cumpăra o mulțime de obiecte din shop-ul platformei. Andreea, o elevă din Satu Mare, a fost una dintre cele mai harnice și studioase eleve, care a câștigat un laptop după ce a parcurs și rezolvat cele mai multe cursuri de pe NaradiX din programul Teleșcoala. Ea se pregătește asiduu pentru Evaluarea Națională și promite că va fi un concurent de luat în serios în acest sezon, mai ales că în prezent se află în clasa a VIII-a și are o motivație și mai mare pentru a învăța. 

„Când am lansat NaradiX, aceasta a fost prima platformă cu ajutorul căreia elevii puteau recupera materia pierdută în pandemie. Nu mică ne-a fost surprinderea să vedem că după doi ani de la momentul școlii online, copiii o folosesc în continuare și au transformat-o în profesorul lor personal. Care îi ajută să recapituleze lecția predată la clasă sau îi pregătește atunci când au nevoie să aprofundeze materia. Faptul că în prezent se pot pregăti și mai intens pentru primul cel mai important examen din viața lor, urmând cursurile Teleșcoala de pe NaradiX, mi se pare un mare plus pentru această generație. Care nu mai e nevoită să alerge după culegeri și să caute resurse pentru a învăța, așa cum făceau cei din generația mea. Iar felul în care le sunt explicate noțiunile în lecții video, adaptate nevoilor lor și premiile puse la bătaie pentru cei mai harnici, mă determină să privesc din nou în timp și să mă întreb ce am fi putut realiza noi cu atâta tehnologie dacă ne-ar fi fost disponibilă.” (Raluca Jianu, CEO Narada)

Statistici & date relevante

  • Conform studiului PISA, 5 din 10 elevi de 15 ani au competențe matematice, respectiv în domeniul științelor, sub nivelul minim de performanță, adică nu pot utiliza gândirea logică în situații cotidiene sau nu pot explica fenomene sau procese științifice familiare. 
  • 4 din 10 elevi, tot de 15 ani, au competențe de lectură sub nivelul minim de performanță definit de PISA, adică citesc un text și nu pot formula ușor concluzii.
  • În 2021, rata de absolvire a gimnaziului a fost de doar 66%, fiind cea mai mică rată din ultimii 17 ani, potrivit Ministerului Educației.
  • În 2022, numărul mediilor peste 5 s-a situat la un maxim absolut față de ultimii 10 ani, depășind un procent de 82,0%.
mm
Anca Zaharia
A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap. Mai scrie pentru Dilema veche și Fain de România. A lucrat în crâșme, în publicitate și la radio, a fost librar și manager de librărie, a făcut PR, comunicare și social media, a tradus cărți și face redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A obosit, s-a odihnit și a scris „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Încă vie. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici