Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu oferă 17 zile de acces gratuit

foto: transfagarasan.travel

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu anunță că va oferi publicului 17 zile de acces gratuit în anul 2023, pentru a da posibilitatea tuturor categoriilor de vizitatori să se bucure de Palatul Brukenthal, Casa Albastră, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Cinegetic şi Muzeul de Istorie.

În prima zi de joi a fiecărei luni din 2023, pensionarii pot vizita Muzeul Naţional Brukenthal, în cadrul programului „Joia seniorilor”. La cele 12 zile de joi cu gratuitate pentru pensionari se adaugă ziua de 25 februarie, când oricine poate vizita gratis Palatul Brukenthal şi Casa Albastră, fiind astfel sărbătorită ziua deschiderii muzeului de la Sibiu.

„Sunt zile în care accesul este gratuit pentru toţi vizitatorii. Pe lângă aceste 5 zile din decursul anului, la Muzeul Naţional Brukenthal, în acest an, am instituit joia seniorilor, programul adresându-se pensionarilor. În plus, conform deciziei Ministerului Culturii, în perioada vacanţelor copiii au gratuitate”, transmite instituţia muzeală într-un comunicat de presă.

Calendarul zilelor cu acces gratuit pentru public în anul 2023

  • Sâmbătă, 25 februarie – data oficială a deschiderii muzeului: acces gratuit în Palatul Brukenthal şi Casa Albastră (Galeria de Artă Românească şi Sala Multimedia: expoziţia „Marele Furt din Muzeul Brukenthal, 1968”) – Piaţa Mare, Nr. 4-5
  • Miercuri, 8 martie – Ziua Internaţională a Femeii: acces gratuit pentru doamne şi domnişoare la Muzeul de Artă Contemporană (expoziţii temporare şi depozitul vizitabil) – Str. Tribunei, Nr. 6
  • Joi, 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului: acces gratuit pentru copii, părinţi şi bunici la Muzeul de Istorie Naturală, Str. Cetăţii, Nr. 1.
  • Vineri, 13 octombrie – Ziua Mondială a Reducerii Riscului la Dezastre: acces gratuit la Muzeul Cinegetic – Str. Şcoala de Înot, Nr. 4
  • Vineri, 1 decembrie – Ziua Naţională a României, acces gratuit la Muzeul de Istorie – Str. Mitropoliei, Nr. 2.
mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

1 comentariu

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici