Muzeul Fotbalului – inclus în circuitul Noaptea Muzeelor

Muzeul Fotbalului, primul de profil din România, a fost inclus în circuitul evenimentului Noaptea Muzeelor. Instituția acreditată de către Ministerul Culturii se află în București, în Centrul Vechi, adresa fiind str. Gabroveni 24. Muzeul oferă iubitorilor „sportului rege” o gamă variată de atracții, de la experiențe multimedia și interactive, la expoziții în care se regăsesc tricouri ale unora dintre cei mai importanți jucători din istorie (precum Maradona, Ronaldo sau Hagi), dar și alte exponate legate de cele mai importante echipe din țară și din lume, precum Real Madrid, Barcelona, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova. În Noaptea Muzeelor, instituția va fi deschisă de sâmbătă, 13 mai, până duminică, 14 mai (intervalul orar 20.00 – 02.00), prețul unui bilet fiind de 20 RON.

„Echipa Nopții Muzeelor este foarte încântată de prezența în premieră la Noaptea Muzeelor a Muzeului Fotbalului din București. Ne bucurăm mai ales pentru că vorbim despre un muzeu cu o gândire curatorială interesantă și modernă, dar și pentru că abia așteptăm să vedem obiecte și echipamente care aparțin unor echipe de fotbal cu care am crescut și pe care continuăm să le susținem, cu nervi, energie, bucurie, dezamăgire, speranță.” au declarat reprezentații evenimentului Noaptea Muzeelor 2023.

mm
Radu Bejan
Critic literar. S-a născut în 1996 în Oradea. Tot în Oradea a absolvit facultatea de Litere (specializarea Română-Engleză) și programul masteral Literatură Română – Relevanțe Europene. În prezent, urmează cursurile programului masteral Istoria Imaginilor – Istoria Ideilor (UBB Cluj-Napoca, Litere). Colaborator permanent al revistei de cultură „Familia”. Co-fondator al clubului de lectură Pragul Vaida.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici