Morten Hilmer, unul dintre cei cunoscuți fotografi europeni, invitat special al LYNX Festival 2024

Morten Hilmer

Ediția a 2-a a LYNX Festival (4-9 iunie 2024) îl aduce în România pe Morten Hilmer, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de natură ai zilelor noastre. El va susține pe 7 iunie, la Brașov, un masterclass despre regăsirea pasiunii pentru fotografie, pornind de la vasta sa experiență și aventurile pe care le-a avut fotografiind cele mai reci regiuni ale planetei — locuri precum Svalbard, un arhipelag acoperit de ghețari, aflat la mai mult de 500 de mile nord de Norvegia continentală. ”Chasing my Lost Spirit”, un masterclass powered by Nikon România, va dezvălui participanților perspectiva lui Morten legată de arta fotografică, centrată mai ales pe conceptul de a fi prezent. 

Relația lui Morten Hilmer cu natura și fotografia

Morten Hilmer și-a început cariera de fotograf de natură la începutul anilor 2000, atunci când s-a alăturat forțelor speciale daneze, având misiunea de a patrula coasta îndepărtată a Groenlandei, cu sania trasă de câini, timp de aproape 5 luni. Această călătorie l-a apropiat de natura sălbatică a zonei arctice și i-a influențat complet traiectoria vieții. Unul dintre rezultatele anilor de expediții ce au urmat acesteia este documentarul Chasing the White Rabbit, lansat în 2017, o călătorie în adâncurile Groenlandei în căutarea fotografiei perfecte și a păcii interioare.

Program & acces

Programul de anul acesta include 13 documentare remarcabile, dintre care 9 sunt proiectate în premieră națională. Programul complet al ediției cu numărul 2 se regăsește pe site-ul festivalului. 

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuită. Pentru a-și asigura un loc la proiecțiile documentarelor, publicul interesat își poate rezerva un bilet cu valoare zero, începând de azi, prin intermediul platformei iabilet.ro, aici. Un detaliu important de reținut este că biletul asigură rezervarea locului, dar nu garantează locul în sală dacă nu este scanat cu 15 minute înainte de începerea proiecției. 

„LYNX Festival aduce o perspectivă unică asupra frumuseții și diversității lumii sălbatice, creând punți prin intermediul imaginilor, stimulându-ne curiozitatea și conectându-ne cu mediul înconjurător. Festivalul reprezintă o modalitate autentică de a ne apropia de natură și de a o cunoaște, fiind în același timp un pas către înțelegerea importanței protejării ei pentru prezentul și viitorul nostru și al generațiilor viitoare. Pentru că da, schimbările climatice sunt o realitate a prezentului, iar noi suntem parte din el. Credem că noi, oamenii, avem nevoie de natură pentru a trăi, așa cum credem că natura are nevoie de oameni care să înțeleagă că facem parte din ea și că fiecare acțiune a noastră are un impact. Susținem LYNX Festival încă de la început, iar faptul că evenimentul a devenit realitate și revine acum pentru a doua ediție, dovedește că suntem o țară cu o natură deosebit de frumoasă și oameni care iubesc această natură. LYNX Festival devine astfel o parte integrantă a poveștii noastre comune și ne arată că nu suntem doar martori pasivi ai naturii, ci co-creatori ai ei” (Victoria Donos, Directorul de Comunicare & Outreach al Fundației Conservation Carpathia) 

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici