„Morning is broken”, o operă de Banksy, distrusă în Anglia

foto: facebook.com/Banksy3.blog

Pictura murală „Morning is broken” de Banksy, care era pe zidul lateral al unei ferme abandonate vechi de 500 de ani, a fost distrusă odată cu demolarea ei în oraşul Herne Bay de la malul mării, în Kent, Anglia, potrivit News.ro.

Proprietatea Blacksole Farmhouse este deţinută de firma imobiliară Kitewood, care intenţionează să construiască 67 de case în locul ei.

Pictura murală „Morning is Broken” arăta un băiat cu o pisică lângă el, deschizând perdelele din tablă ondulată.

Aşa cum obişnuieşte, pe Instagram, artistul a publicat câteva fotografii pentru a-şi autentifica lucrarea. „Au distrus-o”, a comentat el. În ultima fotografie a seriei, un muncitor, moloz, un excavator şi un tomberon se văd alături de ruinele clădirii demolate.

„Nu ştiam că este un Banksy. Când mi-am dat seama, mi s-a făcut rău, am fost devastaţi”, a spus George Caudwell, unul dintre contractori, pentru KentOnline. Antreprenorul indică faptul că, dacă el însuşi nu ştia că lucrarea este a lui Banksy, nici proprietarul terenului nu ştia.

În februarie, o pictură murală a artistului stradal, care s-a inspirat în mod clar din violenţa domestică, a fost scoasă de două ori de pe un zid din Margate, o altă staţiune de pe litoral din Kent. „Valentine’s Day Mascara” înfăţişa o gospodină într-un şorţ albastru şi mănuşi galbene pentru spălat, împingându-şi soţul într-un congelator. Recunoaştem acolo imaginea caricaturală a gospodinei din reclamele anilor 1950. Două detalii o deosebesc însă: ochiul ei umflat şi un dinte lipsă.

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici