Michael Jackson revine în topuri, la 13 ani de la moartea sa

foto: news.ro.

Melodia „Thriller” a lui Michael Jackson, care a fost lansată pe 2 noiembrie 1983, a devenit de Halloween cea mai ascultată pe Apple Music în Statele Unite. De asemenea, se află pe poziţia a 56-a pe Spotify în SUA, relatează News.ro.

Titlul, al cărui videoclip este semnat de John Landis şi care a revoluţionat genul, este ultimul single de pe albumul cu acelaşi nume, apărut pe 30 noiembrie 1982. Celebrul dans cu zombie a fost creat de Michael Jackson împreună cu coregraful Michael Peters.

„Ne-am distrat mult la filmări. Priviţi making-off la Thriller, este foarte asemănător cu realitatea”, spunea regizorul în 2018 pentru BFMTV.com.

Coprodus de Quincy Jones, albumul conţine melodii precum ”Wanna Be Startin’ Somethin’”, ”Billie Jean”, ”Beat It”, ”The Girl is mine…” şi ”Thriller”, compusă de Rod Temperton.

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la lansarea celui mai bine vândut album din toate timpurile, moştenitorii artistului şi Sony Music Entertainment vor produce un documentar cu secvenţe şi interviuri inedite.

Un set de colecţie, care include albumul original şi un disc suplimentar cu piese nelansate anterior, urmează să fie lansat pe 18 noiembrie.

Muzeului Abandonului din România anunța luna trecută că a descoperit în documentele care acum sunt digitizate și adăugate în arhiva proiectului un fragment inestimabil de istorie – o coală roz de hârtie pe care echipa concertului susținut de Michael Jackson nota sumele donate chiar în culisele spectacolului, printr-o acțiune începută spontan printre oamenii din staff și echipa tehnică, potrivit unui comunicat de presă.

Pe document sunt trecute cu creionul sumele pe care aceștia le aveau atunci în buzunare și pe care le-au donat pentru copiii abandonați ai României.

Michael Jackson, copiii abandonați ai României și un document roz de arhivă

mm
Liviu Ardelean
În mass-media din 2007, i-a fost auzită vocea la Nova FM, Radio Transilvania, Star FM și a scris la Bună Ziua Făgăraș. A făcut PR, a fost consilier de imagine, s-a întors în presă și continuă activitatea în comunicare.

Ultimele articole

Related articles

Leave a reply

Introdu comentariul tău
Introdu numele aici